Begrafenis Inés Zorreguieta | De Oranjes

vrijdag 8 juni 2018

Begrafenis Inés Zorreguieta

De begrafenis van Inés Zorreguieta vond vandaag plaats in het Parque de la Memoria in de buurt van Buenos Aires. Het is in Argentinië gebruikelijk dat iemand binnen twee dagen na overlijden begraven wordt. 
Het Koninklijk gezin is eerder vandaag gearriveerd in Buenos Aires. Hoewel de uitvaart maar nauwelijks voor te bereiden viel, werden er veel liedjes gezongen en hielden Koningin Máxima en haar broer Martin een toespraak. Inés, die net als Máxima gitaar speelde, hield van de liedjes van Bob Dylan en Bob Marley. Máxima zong voor haar zus 'Is this Love' van Bob Marley, vervolgens zong de hele familie 'Knocking on Heaven's door' van Bob Dylan. De rouwstoet wandelde vervolgens door hetzelfde park waar nog geen jaar geleden ook Jorge Zorreguieta begraven werd, naar de plaats waar afscheid werd genomen van Inés. Vervolgens legde iedereen een wit boeketje bij de kist. Onder de genodigden bevonden zich verder naar verluidt een reeks bekende Argentijnse persoonlijkheden onder wie first lady Julia Awada, directeur Emilio Basavilbaso van de Argentijnse Sociale Zekerheidsadministratie Anses waar Inés Zorreguieta werkte en art director en modeconsultant Sofía Sanchez de Betak. Aanwezig was ook Máxima's jeugdvriendin Valeria Delger, die ze kent sinds haar schooltijd op het internationale Northlands Colegio (tweetalig basis- en middelbaar onderwijs) in Buenos Aires.      

2 opmerkingen:

  1. Het is heftig waar de familie van Inés doorheen gaat. Ik vind het eigenlijk ook wel een beetje triest dat er zoveel belangstelling van pers was. Ik weet wel dat dat 'normaal' is met 'beroemde' mensen, maar toch.. Het is toch een heel privé moment.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg triest dat ze tien maanden na het overlijden van Jorge weer een gezinslid moeten begraven. Ik hoop dat de familie op een goede manier afscheid heeft kunnen nemen. En dat ze de komende tijd troost bij elkaar vinden in deze moeilijke tijd.

    BeantwoordenVerwijderen