Koning Willem-Alexander bij Veteranendag 2018 | De Oranjes

zaterdag 30 juni 2018

Koning Willem-Alexander bij Veteranendag 2018

In Den Haag is vandaag voor de veertiende keer Veteranendag georganiseerd. Voorafgaand aan het defilé woonde Koning Willem-Alexander, dit jaar gekleed in het uniform van de Koninklijke Marine, eerst een bijeenkomst bij in de Ridderzaal.


In de Ridderzaal werden diverse toespraken gehouden. Aansluitend volgde op het Binnenhof de medaille-uitreiking. Vier (oud-)militairen kregen hun medaille opgespeld Na afloop van de medaille-uitreiking ontmoette de Koning onder anderen de vier bijzondere gedecoreerden en leerlingen van de winnende klas van de scholierenfotowedstrijd 2018. Vanmiddag nam Koning Willem-Alexander op de Kneuterdijk het defilé af van ruim honderd detachementen met veteranen, militaire muziekkorpsen en actief-dienende militairen van alle krijgsmachtdelen.

Het zijn drukke dagen voor Koning Willem-Alexander. Behalve gisteren, was hij vandaag dus ook een hele dag in Den Haag, want vanavond is hij nog bij het Award diner in het World Forum in Den Haag. Morgen en overmorgen bezoekt hij met Máxima Curaçao.

Bekijk hier de uitzending van de NOS met een uitgebreid live verslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten