Koning Willem-Alexander bij Volvo Ocean Race Finish | De Oranjes

vrijdag 29 juni 2018

Koning Willem-Alexander bij Volvo Ocean Race Finish

Koning Willem-Alexander bracht vandaag een bezoek aan de haven van Scheveningen, voor de finish van de Volvo Ocean Race. Ook zeilde hij mee tijdens een oefenwedstrijd.

Video:Vanwege een bootongeluk dat gisteravond plaatsvond is het feestelijke programma van dit weekend wat aangepast. Bij een aanvaring tussen een rib-boat en een metalen schip kwam iemand om het leven. Ook raakten er drie mensen gewond, van wie één ernstig. Rond 11.00 uur kwam de Koning samen met de burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke en wethouder Richard de Mos het 'Volvo' dorp in. Hij sprak met hulpverleners, reddingswerker en een ooggetuige van het ongeluk. Daarna bezocht de Koning het Innovation Pavilion, waar startups, scale-ups en MKB-bedrijven hun maritieme en duurzame innovaties presenteerden. Daarna sprak de Koning bij de aanlegplaats met de schippers en woonde hij het uitvaren van de zeilboten voor de oefenraces bij. Bij het Optimist on Tour-bassin zag hij vervolgens hoe kinderen leren zeilen in een Optimist, een kleine boot speciaal voor jonge zeilers. Ook kunnen de kinderen hier leren kanovaren, waterskiën, windsurfen en suppen en is er een waterlaboratorium waar ze verschillende proefjes kunnen doen. Aansluitend ging de Koning mee met een van de deelnemende teams tijdens de laatste oefenrace van deze editie van de Volvo Ocean Race.

Morgenavond is de Koning, na Veteranendag in Den Haag, nog aanwezig bij het Award diner in het World Forum in Den Haag. Met het diner wordt de Volvo Ocean Race 2017-18 afgesloten. Onderdeel van de ceremonie is de huldiging van de winnaars door Prins Carl Philip van Zweden. Ook Koning Juan Carlos van Spanje is aanwezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten