INÉS ZORREGUIETA OVERLEDEN | De Oranjes

donderdag 7 juni 2018

INÉS ZORREGUIETA OVERLEDEN

Inés Zorreguieta, de jongste zus van Koningin Máxima, is overleden. Inés is slechts 33 jaar geworden. De RVD meldt dat Máxima ‘geschokt en aangedaan’ is. Inés leed aan klachten van depressieve aard, waarvoor zij volgens Argentijnse media een tijd was opgenomen in een psychiatrische kliniek. In Nederland kwam Inés vooral in beeld als peettante van Prinses Ariane in 2007 en ze was bruidsmeisje op het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima in 2002. Het zijn heftige jaren voor het Koninklijk gezin. Vorig jaar overleed ook al Máxima's vader, Jorge Zorreguieta. Jorge Zorreguieta kreeg samen met María del Carmen Cerruti vier kinderen: Máxima (1971), Martín (1972), Juan (1982) en Inés (1984). Uit een eerder huwelijk had hij drie dochters: María (1956), Angeles (1958) en Dolores (1965). Zij zijn halfzussen van Máxima. In 2013 werd het Koninklijk gezin (en de rest van de Koninklijke familie) al getroffen door het overlijden van Prins Friso. 

Willem-Alexander en Máxima hadden volgende week drie staatsbezoeken gepland aan de Baltische landen Estland, Letland en Litouwen. Die worden nu alleen door Koning Willem-Alexander gedaan. Ook de publieke optredens die vandaag en morgen voor Máxima stonden gepland, gaan niet door. Máxima zou onder meer aanwezig zijn bij de opening van het Holland Festival vanavond.

Inés leek als twee druppels op Máxima:

2 opmerkingen:

  1. Wat jong om te sterven, maar om leeftijd wordt niet gevraagd. Ik wens het Koninklijk gezin en Koningin Maxima veel sterkte toe bij dit intense verdriet en natuurlijk ook mijn condoleances voor de familie Zorreguieta. Eerst de vader en nu Ins.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een triest nieuws :( en inderdaad. Op die foto onderaan zie je ontzettend veel gelijkenis.

    BeantwoordenVerwijderen