Koninklijke Familie bij uitreiking Prins Claus Prijs 2017 | De Oranjes

woensdag 6 december 2017

Koninklijke Familie bij uitreiking Prins Claus Prijs 2017

Prins Constantijn heeft vanmiddag de Prins Claus Prijs 2017 uitgereikt en traditiegetrouw waren daar ook Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prinses Beatrix, Prinses Laurentien en Prinses Mabel bij aanwezig.
Foto: Royalduo


In het Koninklijk Paleis in Amsterdam reikte prins Constantijn de prijs uit aan de Braziliaanse filmmaker en rechtenactivist Vincent Carelli en aan de Chinese ontwerper nieuwe media en milieuactivist Ma Jun. Met de jaarlijkse Prins Claus Prijzen eert het fonds kunstenaars, denkers en organisaties die met hun culturele en artistieke werk een positieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke ontwikkeling van hun land.

Foto's: Royalduo
Tijdens huldiging keerde een oude bekende terug op het podium. Danser en choreograaf Faustin Linyekula, winnaar van de Grote Prins Claus Prijs 2007, verzorgde een gastoptreden.  In zijn toespraak riep Prins Constantijn op tot verbroedering. „Door al het gepraat over onheil en somberheid, nepnieuws en mediahypes, polarisatie en populisme, bedreigingen van onze rechterlijke macht en democratie, vergeten we soms dat er waarden zijn waar we allemaal mee verbonden lijken te zijn”, aldus Constantijn. „Dingen zoals loyaliteit, liefde, uithoudingsvermogen, veerkracht, lijden, vrijgevigheid en mededogen.” De prins vindt dat mensen meer tijd voor elkaar moeten nemen. „Tijd om te zitten en te luisteren, om samen te eten en te drinken en om onze culturen met elkaar te delen. Alleen met tastbaar contact en diepe dialogen kunnen we elkaar begrijpen en inspireren. Alleen dan kan een nieuwe vorm van vertrouwen worden opgebouwd.”

2 opmerkingen:

  1. Wat zag prinses Mabelen de koningin er prachtig uit.Ook prinses Beatrix zag er goed uit, maar de outfit van prinses Laurentien vond ik maar niets. Wel mooi dat ze elk jaar voor de uitreiking van de prins Claus prijs bijeenkomen, nu prins friso en prins Claus er niet meer zijn. Fantastisch mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 'k had deze prachtige foto's al gezien bij Royal Duo, maar ze zijn zo mooi dat het niet erg is ze nog eens te zien.

    BeantwoordenVerwijderen