Koninklijk paar bezoekt Sint Maarten | De Oranjes

zaterdag 2 december 2017

Koninklijk paar bezoekt Sint Maarten

Na een dag feest op Saba met een duiktrip als afsluiter, kreeg het Koninklijk paar op Sint Maarten vandaag de verwoestingen te zien die orkaan Irma heeft aangericht. Toch werd ook duidelijk dat er hard gewerkt wordt aan de wederopbouw en werd het Koninklijke bezoek zeer muzikaal afgesloten met een Koning en Koningin op drums.


Dat de bewoners hun levens langzamerhand weer hebben opgepakt lieten ze zien aan het Koninklijk paar. De Koning en Koningin bezochten zowel scholen als verwoeste huizen. Het bezoek begon vanochtend bij de Charlotte Brookson Academy Performing arts school. De school is door de schade van orkaan Irma ondergebracht in tenten. De leerlingen gaven een dansoptreden voor het Koninklijk paar.
Vervolgens ging het paar naar de Sundial school waar door het Rode Kruis voedsel wordt uitgedeeld aan bewoners van Sint Maarten sinds de orkaan. Net als bij het ontbijt van de Koningsspelen schoven Willem-Alexander en Máxima bij verschillende tafels aan om met de kinderen te praten.  
Tijdens een bezoek aan een beschadigde woning, kwam een meisje letterlijk een knuffel halen bij de Koningin.
Aan het eind van de middag werd een bezoek gebracht aan het Shelter in Festival Village. Daar wachtte een voorstelling én sloegen Willem-Alexander en Máxima tot ieders vreugde op drums.
Tot slot werd de Youth Brigade nog bezocht. Ook hier liep Máxima weer (tot Nederlands ergernis) op slippers. De aandacht van het bezoek aan Sint Eustatius, Saba en Sint Maarten ging de afgelopen dagen alleen maar naar de slippers die Máxima tijdens dit bezoek regelmatig droeg. Heel wat mensen lieten hun ongenoegen blijken via sociale media. Sinds dit medium er is zinkt de wereld toch al steeds dieper, maar de onderwerpen lijken steeds nuttelozer te worden. Ik persoonlijk zou ook geen kleding of schoenen van Máxima willen dragen en zij waarschijnlijk niet van mij. Iedereen heeft een andere kledingsmaak. Dat is al eeuwen zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten