Koningin Máxima opent IGNITE conferentie Rebuilding Futures | De Oranjes

donderdag 7 december 2017

Koningin Máxima opent IGNITE conferentie Rebuilding Futures

Koningin Máxima opende vandaag in De Beurs van Berlage in Amsterdam de vijfde IGNITE conferentie van de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SPARK.

De conferentie ‘Rebuilding Futures’ richt zich op ondernemerschap en hoger onderwijs in de wederopbouw van landen na conflictsituaties. Koningin Máxima was aanwezig in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Volgens SPARK is het belangrijk dat landen tijdens en na conflictsituaties zo snel mogelijk beginnen met hun wederopbouw. Het bieden van lange termijnperspectief aan jongeren speelt hierin een grote rol. De ontwikkelingsorganisatie ondersteunt dan ook onder meer studenten die vanuit Syrië naar Irak, Jordanië en Libanon zijn gevlucht. Zij krijgen de kans om hun studie voort te zetten bij universiteiten en hogescholen in deze landen. Een andere doelgroep is ambitieuze ondernemers. In zowel vluchtelingenkampen, landen van opvang als tijdens de wederopbouw in eigen land weten zij nieuwe bedrijven te starten en ook banen te creëren voor lotgenoten.
Koningin Máxima noemde onder meer in haar openingswoord het belang van het creëren van een goed ondernemersklimaat, coaching van ondernemers en toegang tot financiering. Andere sprekers bij de conferentie waren vertegenwoordigers van de International Finance Corporation (IFC), de European Bank for Reconstruction and Development, International Employers Organisation, onderwijsprogramma Al Fakhoora en enkele internationale bedrijven. Daarnaast waren er workshops met internationale experts, ondernemers, beleidsmakers en vluchtelingen over ondernemerschap en hoger onderwijs. Koningin Máxima woonde onder meer gesprekken bij over de rol van de private sector bij de vluchtelingencrisis, landbouwontwikkeling in crisissituaties en de rol van hoger onderwijs in de wederopbouw van Syrië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten