Koning Willem-Alexander brengt werkbezoek aan politiebureau Woerden | De Oranjes

dinsdag 5 december 2017

Koning Willem-Alexander brengt werkbezoek aan politiebureau Woerden

Koning Willem-Alexander heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan politiebureau Woerden. In Woerden staat het hoofdbureau van basisteam De Copen, dat 5 gemeenten bedient (Woerden, Oudewater, Montfoort, IJsselstein en Lopik). Het basisteam heeft 160 medewerkers en is een van de 168 basisteams die Nederland telt.
“Als we maar niet alles op rijm hoeven doen”, grapte Koning Willem-Alexander toen hij arriveerde. Met pepernoten en ander snoepgoed op tafel ging hij in gesprek met agenten en medewerkers van basisteam De Copen. Er werd gesproken over de impact van de reorganisatie voor de Nationale Politie in 2012. 26 losse regionale korpsen gingen hierin op. Het doel: Nederland veiliger maken. De Nationale Politie heeft in Nederland veel politiebureaus gesloten. Het doen van aangifte via internet en telefoon wordt juist gestimuleerd. Dit heeft grote gevolgen voor wijkagenten. Aansluitend sprak de Koning met vertegenwoordigers van het basisteam en de gemeente over de uitdagingen voor de politie en de samenwerking met partners van basisteam De Copen. Het team heeft te maken met de landelijke trend dat zware criminaliteit als drugshandel zich steeds meer nestelt in de kleinere plaatsen. Dit vergt sterk samenspel met gemeente en het Openbaar Ministerie. Daarnaast vragen de inwoners  om eenvoudig, direct contact met de politie, moet de veel voorkomende criminaliteit bestreden worden en is goede preventie belangrijk om het veiligheidsgevoel te vergroten. In het gesprek met de Koning werden nieuwe werkwijzen van het basisteam besproken die beter aansluiten bij de behoeften van burgers.

Na een korte rondleiding werd het werkbezoek afgesloten met een ontmoeting met de medewerkers in de teamkamer van basisteam De Copen. Voor de Nieuwjaarsontvangst van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima worden volgende maand, naast enkele honderden gasten die de Nederlandse samenleving vertegenwoordigen, ook medewerkers van de Nationale Politie uitgenodigd. Elke jaar staat tijdens de Nieuwjaarsontvangst een bijzondere groep centraal. In januari dit jaar waren dat leraren uit het primair en voortgezet onderwijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten