Elektrische auto Koning te zien op foto Kersttoespraak | De Oranjes

maandag 25 december 2017

Elektrische auto Koning te zien op foto Kersttoespraak

Eerder dit jaar werd Koning Willem-Alexander voor het eerst gesignaleerd met zijn elektrische auto (een Tesla Model X). Op een foto van de Kersttoespraak duikt de auto opnieuw op.
Foto: Frank van Beek/RVD
Tijdens de video-opname kwam de auto nog niet in beeld. Toen er na het inspreken van de Kersttoespraak nog enkele foto's van de Koning gemaakt werden, poseerde hij (zonder dat hij het wellicht zelf wist) samen met zijn Tesla. Misschien had Koningin Máxima de privéauto alvast klaargezet voor een ritje naar Prinses Beatrix. In 2015 introduceerde Tesla Model X, de eerste elektrisch aangedreven SUV van het Amerikaanse merk. Vanaf 2016 is de auto in Nederland verkrijgbaar. Net als Model S is ook Model X tot het dak afgeladen met technisch vernuft. Zo heeft hij omhoogslaande deuren (Falcon-doors).

Deze zin uit de kersttoespraak krijgt zo ook een beetje een andere betekenis ;) : "Maar hoezeer we ons ook behaaglijk terugtrekken in eigen kring, de buitenwereld roert zich achter de ruiten. De grote wereld achter de gordijnen is altijd hoorbaar en voelbaar en dringt zich aan ons op, soms beangstigend, soms uitnodigend."

1 opmerking: