Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven bezoeken Canada | De Oranjes

woensdag 17 mei 2017

Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven bezoeken Canada

Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven brachten de afgelopen dagen een officieel bezoek aan Canada. In de provincie Ontario bezochten ze de steden Brampton, Stratford, Goderich, Hamilton, Burlington en Toronto.


Vanwege een voetblessure kon van Vollenhoven een aantal onderdelen van het bezoek, dat zaterdag van start ging, niet bijwonen. Margriet en Pieter zijn al regelmatig in Canada geweest. Prinses Margriet is immers in het land geboren en heeft daardoor een goede band met Canada. Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven startten hun bezoek aan de stad Brampton. Holland Christian Homes is het grootste Nederlands-Canadese verpleeghuis en aanleunwoningencomplex in Canada. Het paar sprak er met bewoners, studenten verpleegkunde en vrijwilligers over innovaties in de verpleegkunde en het wonen en werken op het complex. Ze markeerden de officiële start van de bouw van een nieuw verpleegtehuis en woonden het ceremonieel hijsen van de Nederlandse vlag bij. De volgende dag bezocht het paar Stratford en Goderich. In Stratford, waar zo’n 40 procent van de agrarische bevolking van Nederlandse afkomst is, werd een plaquette onthuld voor het gebouw dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt door de Prinses Irene Brigade. In het Liberation Memorial Park in Goderich woonden ze een veteranenparade bij en onthulden ze een plaquette ter nagedachtenis aan de Canadese soldaten die in Nederland stierven tijdens de Tweede wereldoorlog.
"De oorlog mag dan lang geleden zijn, onze dankbaarheid voor de heldhaftige daden van jonge Canadese mannen en vrouwen is gebleven. "We zullen hen altijd blijven herinneren en wij hebben de verantwoordelijkheid die herinneringen over te dragen op toekomstige generaties", zei Margriet in een toespraak. "De spanningen in de wereld doen ons beseffen dat vrijheid en vrede niet vanzelfsprekend zijn", voegde ze eraan toe. "We moeten waakzaam blijven." Vervolgens woonden de Prinses en de heer Van Vollenhoven het concert bij van het Royal Regiment of Canada en van de 48th Highlanders of Canada. Maandag stond de wetenschappelijke samenwerking centraal. Op de McMaster Universiteit in Hamilton opende Prinses Margriet de ronde tafel conferentie “Antibiotic Resistance and One health Network”. Prinses Margriet is erevoorzitter van de adviesraad van de masteropleiding Global Health van de Universiteit Maastricht en de McMaster Universiteit. Margriet en Pieter keken toe hoe de Canadese universiteit en de Vrije Universiteit van Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst hebben gesloten. Dinsdag bezocht het paar Burlington. Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven praatten er met scholieren over de vriendschap tussen Canada en Nederland. Vier scholen in Burlington hebben een actieve uitwisselingsrelatie met scholen in Apeldoorn. Het paar plantte een boom in, toepasselijk, Apeldoorn Park. In de Royal Botanical Gardens was er een samenzijn met bewoners en veteranen.
En tot slot werd hun bezoek vandaag afgesloten in Toronto met een bezoek aan het 48th Highlanders of Canada Museum en een ontmoeting met Nederlandse ondernemers.

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooi veslagje en leuke foto's erbij. Dat rood stond ze erg mooi. Ze is al slank, maar hiersoor komt het nog mooier tot uiting

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat prinses Margriet er haar man in Canada zijn geweest. Prinses Margriet zag er elke keer weer mooi uit. Ik ben vooral weg van die gekleurde mantel.

    BeantwoordenVerwijderen