Koningin Máxima bezoekt Vietnam - I | De Oranjes

dinsdag 30 mei 2017

Koningin Máxima bezoekt Vietnam - I

Koningin Máxima bezoekt Vietnam voor toegang tot financiële diensten in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Máxima kwam vanochtend met het vliegtuig aan in Ho Chi Minh-stad. Daar stapte ze vrijwel meteen weer op een vliegtuig van Vietnam Airlines naar Da Lat, een stad iets ten noorden van de hoofdstad.
In gemakkelijke oranje kleding, dat ze eerder droeg bij de finale van Beachvolleybal in Den Haag, bezocht ze de 'Greenhouse Farm'. Terwijl ze langs eindeloze moestuinen wandelde, sprak ze met verschillende boeren over het project HortiDalat.
Dit project biedt financiering en technische ondersteuning. De Rabobank Foundation steunt het project dat wordt uitgevoerd door adviesbureau Fresh Studio uit Vietnam. Boeren krijgen via HortiDalat leningen voor de bouw van kassen, adviezen om de productie te verhogen en hulp bij het opzetten van een businessplan. Ook verbindt het project de boeren en detailhandel aan elkaar. Hierdoor hebben zij meer garantie voor de afzet van hun producten en een vast inkomen. De boeren stemmen onderling af wat zij gaan verbouwen om overproductie te voorkomen. De Koningin bezocht ook een winkel om daar te zien hoe klanten via hun telefoon diverse bankzaken kunnen doen. Natuurlijk stond er ook een schaaltje groente/fruit op tafel waar Máxima van mocht snoepen én ze kreeg een zak bonen overhandigd die binnenkort op de Eikenhorst genuttigd zullen worden.
Weer terug in Ho Chin Minh stad sprak Koningin Máxima met aan landbouw gerelateerde bedrijven en maatschappelijke organisaties over financiering van agrarische activiteiten.

1 opmerking:

  1. Wat een mooie en frisse outfit draagt onze koningin. en ondaks het tijdsverschil ziet ze er goed en uitgerust uit. Mooi verslagje, Vivian

    BeantwoordenVerwijderen