Oranjes bij verjaardagsfeest Koning Harald en Koningin Sonja - II | De Oranjes

woensdag 10 mei 2017

Oranjes bij verjaardagsfeest Koning Harald en Koningin Sonja - II

Op de tweede dag van het verjaardagsfeest van de Noorse Koning Harald en Koningin Sonja werd er tijdens een cruise langs Oslofjord geluncht op het Kongeskipet Norge. Vanavond vond er tot slot nog een diner plaats in het Operahuis.


Rond 11.00 uur verschenen Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prinses Beatrix en Prinses Mabel in de haven van Oslo, samen met onder andere Koning Filip en Koningin Mathilde van België voor aanvang van de boottocht.
Dat het regende mocht de pret onder de royals niet drukken. Niet vaak zien we de Oranjes zo 'casual' gekleed als vandaag. Prinses Beatrix blijkt over een leuke grote olifantentas te beschikken en ook Koningin Máxima droeg weer eens een broek.
Haar jasje kocht ze bij het favoriete merk van haar dochters: Zara. In groepjes stapten de Koninklijke gasten in een klein bootje dat hen naar het Koninklijke schip Norge bracht. Aan boord werd ook een lunch genuttigd.
Vanavond was er nóg een galadiner. Dit keer in het Operahuis in Oslo, aangeboden door de Noorse regering. Net als gisteren droeg Máxima weer een Prinsjesdagjurk. Nu het exemplaar uit 2016 mét bijbehorende bovenkant. Tijdens Prinsjesdag droeg ze er een blauwe blouse op. De paraplu's waren helaas weer nodig, maar Prinses Beatrix en Prinses Mabel leken vrolijker dan ooit.
Na een dansvoorstelling kreeg het Koninklijk gezelschap weer asperges geserveerd. Ook was er zuurkool met bieslook, bloemkool en prei. Het dessert bestond uit chocoladetruffel. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zaten nu wel bij elkaar aan tafel, maar té ver om met elkaar te praten.

2 opmerkingen:

  1. Prachtig verslag en m ooie foto's. Willem alexander kijkt maar sip aan tafel, omdat hij niet met met Maxima kan praten???

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het super, juist door de regen zijn de foto's zo bijzonder sfeervol.

    BeantwoordenVerwijderen