Oranje nieuws – 23 & 24 juni 2011 | De Oranjes

vrijdag 24 juni 2011

Oranje nieuws – 23 & 24 juni 2011

Koningin Beatrix reikt Zilveren Anjers uit


Koningin Beatrix reikte gisteren de – sinds 1950 in het leven geroepen - Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uit.


Onder de winnaars waren Loek Dijkman en Cees Dekker; beide initiatiefnemers van kunsttalent. Ook de heer Obdam kreeg een Zilveren Anjer omdat hij al ruim 30 jaar aan het behoud van varend en industriële erfgoed doet.
Prins Constantijn en Prinses Laurentien openen foto-tentoonstelling Anton Corbijn


Prins Constantijn en Prinses Laurentien openden gisteren samen de tentoonstelling ‘Inwards & Onwards’ van Anton Corbijn in het Foam Fotografiemuseum in Amsterdam. De tentoonstelling omvat zwart-wit portretten van Corbijn's favoriete kunstenaars.


Onder hen Gerhard Richter, Alexander McQueen, Richard Prince, Iggy Pop, Anselm Kiefer, Damien Hirst, Tom Waits, Peter Doig, Bruce Springsteen, Lucian Freud en Karel Appel. Behalve de opening kregen de prins en prinses ook nog een rondleiding langs de vele zwart-wit portretten.
Prinses Máxima spreekt op BlackRock bijeenkomst


Prinses Máxima sprak gisteravond bij een bestuurdersbijeenkomst van internationaal vermogensbeheer BlackRock in het Amstel Hotel in Amsterdam.


Ze sprak – zoals je al kunt raden – over ‘Resposible Finance’ en het belang van een toegankelijke financiële sector voor alle mensen en ondernemingen. En zo is Ban Ki-Moon ook weer tevreden gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten