Oranje nieuws – 20 t/m 22 juni 2011 | De Oranjes

donderdag 23 juni 2011

Oranje nieuws – 20 t/m 22 juni 2011

Prinses Margriet opent fysiotherapiecongres

Op bijzondere wijze, door met een gieter kunstgras op een podium water te geven opende Prinses Margriet maandagavond het wetenschappelijke fysiotherapieconges ‘The World Physical Therapy’ in de RAI in Amsterdam.

Eens in de vier jaar wordt het congres – wat zich richt op nieuwe ontwikkelingen op het terrein van fysiotherapie – gehouden. Het programma bestaat voornamelijk uit lezingen, workshops en diverse activiteiten om kennis op te doen. Zeer serieus dus.
Prinses Máxima bij opening conferentie Social Performance Task Force

Prinses Máxima reisde gisteren al vroeg af naar Den Bosch waar ze de opening van de tweedaagse conferentie over microkrediet bijwoonde.

In het theater – die de komende twee dagen dienst doet als conferentiezaal – word gewerkt aan afspraken zodat zoveel mogelijk arme mensen toegang krijgen tot relevante, sociaal verantwoorde en efficiënte financiële dienstverlening. Máxima heeft als Special Advocate for Inclusive Finance for Development er het volste vertrouwen in dat dit een goede en zeer leerame conferentie is.Prinses Margriet bij feestje VGVZ

 Prinses Margriet was gisteren in Utrecht aanwezig bij de viering van het 40-jarig jubileum van de Vereniging van Geestelijke Verzorgers in Zorginstellingen, afgekort als VGVZ. De VGVZ is een landelijke beroepsvereniging voor alle geestelijk verzorgers die werkzaam zijn in instellingen voor de gezondheidszorg in Nederland. Margriet kreeg voordat ze vertrok een exemplaar van het boek ‘Zinnig Verband’ mee.

Foto's: © Thea van Zelst

Foto's: © Jannemieke, http://royalpost.punt.nl/

Koningin Beatrix slaat munt 100 jarig bestaan Koninklijke Nederlandse Munt

Munt Het gebouw van de Koninklijke Nederlandse munt bestaat 100 jaar, en hoe kan dat nou beter gevierd worden dan met het slaan van een níeuwe munt?!

Koningin Beatrix was de aangewezen persoon dit klusje te komen klaren, bovendien prijkt zij op de munt. Onder toeziend oog van velen, sloeg Koningin Beatrix vandaag in het gebouw van de Koninklijke Nederlandse Munt de herdenkingsmunt. Op de munt zou een digitale barcode staan. Het wordt dus een leuke hobby munten niet meteen uit te geven, maar in te scannen. Men wordt dan doorgestuurd naar een website met informatie over de speciale munt, het Muntgebouw en de ontwerper. Nog niet eerder was een QR-code op een muntje te zien


Foto's: © Jannemieke, http://royalpost.punt.nl/

Overname verboden
Prinses Máxima bezoekt kennismakingsconcert

Prinses Máxima komt nog eens in het Concertgebouw, dat krijg je als je als verjaardagscadeau ‘Kinderen maken muziek’ geeft. Vandaag was ze wederom in het concertgebouw aanwezig – in een feestelijke outfit - om het kennismakingsconcert van het Koninklijke Concertgebouworkest bij te wonen én om een lied van kinderen in ontvangst te nemen.

Na het betreden van het concertgebouw kreeg Prinses Máxima van een groepje kinderen en Edwin Rutte het eerste exemplaar van het ‘Muziek telt lied’ Het lied is opgenomen door 40 kinderen en is gemaakt n.a.v. het verjaardagscadeau wat de prinses op haar verjaardag gaf. Met ‘kinderen maken muziek’ hebben kinderen in Nederland een kans een muziekinstrument te bespelen. Die kans was er altijd al, maar nu worden de initiatieven wat meer ondersteunt. Met de cd op zak nam Máxima vervolgens plaats in de zaal en luisterde naar het volledige programma van onder andere Capriccio Espagnol van de Russische componist Nikolaj Rimsky-Korskakov. Verder had het kennismakingsconcert vooral als doen verschillende mensen uit verschillende culturele achtergronden kennis te maken met muziek uit de hele wereld.

8 opmerkingen:

 1. Mooie foto's van royalpost! De koningin zag er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto van Margriet!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een grappige foto van Margriet, originele manier om dat congres te openen! De munt is prachtig, en ontzettend bijzonder natuurlijk dat er een QR-code op zit! De foto's van Jannemieke zijn mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ben benieuwd naar de 3 andere items

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Margriet zag er mooi uit, maar koningin Beatrix wat minder/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hele mooie foto's weer !!... even een klein vraagje.... Normaal kun je altijd onder aan het logje eventuele verjaardagen vinden.. Die van Zaria zag ik wel alleen die van Leonore en Eloise niet ( 3 en 8 juni) Vroeg me af of je deze soms vergeten was ???

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vermeld inderdaad niet altijd de verjaardagen meer, maar vergeet ze nooit :) Hangt ook af of er die dag/dagen ook ander nieuws is. Eloise staat overigens wel vermeld: http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanvivian/2011/06/oranje-nieuws-8-tm-10-juni-2011.html

  BeantwoordenVerwijderen