Sportieve prinsesjes behalen nieuwe graad in judo | De Oranjes

zondag 26 juni 2011

Sportieve prinsesjes behalen nieuwe graad in judo

Prinses Amalia en Prinses Alexia – die vandaag haar 6e verjaardag viert - lijken steeds meer de sportliefde van hun vader geërfd te hebben. Per week zijn ze uren zoet met alle trainingen. Vorig weekend behaalden de twee zelfs een nieuwe graad in de judo.

In de meeste gezinnen bevind zich wel een kind wat sportief is en op een of andere sport gaat. Bij de familie van Oranje gaat dat net een stapje verder. Prinses Amalia zit momenteel op maar liefst 3 sporten. Wassenaar behoort natuurlijk ook tot een gebied waar mensen zichzelf nogal wat kunnen veroorloven, zo duur mogelijk shoppen, overdreven namen aan hun kinderen geven etc. én hun kind op hockey zetten. Oftewel, de Kroonprins woont met z’n gezin in een ‘kakomgeving’Veel vriendinnetjes van Amalia zaten al op hockey, vandaar dat ze er ook graag op wilde. Verder zit de prinses op paardrijden en samen met haar zusje Alexia op judo. Ook zouden ze op ballet zitten. Vorige week hebben de prinsesjes zelfs een nieuwe graad behaald – zoals ook in de Wassenaarse krant te lezen valt. Amalia heeft de gele band gehaald en Alexia de groene slip. Verder scoorde Prinses Alexia hoog bij de herkansing van de groepskampioenschappen, daar werd ze 2e ! Vader Willem-Alexander is maar wat trots op zijn dochters, en kan vast niet wachten totdat de jongste – Ariane- ook een sportjeugd tegemoet gaat.

12 opmerkingen:

 1. Wat super leuk dat onze prinsesjes zo sportief zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend leuk! Sportieve prinsesjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super leuke foto van Amalia bij het hockeyen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een prachtige foto van Amalia en die je gemaakt hebt van hun tweetjes is ook leuk. Je kunt wel zien dat ze de sportliefde van hun vader hebben.
  hartelijke groetjes Els

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk heb je die collages gemaakt! Grappig dat ze aan judo doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke foto's, lekker sportief!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele leuke log! Ik vind het zo leuk dat ze gewoon met andere, heel normale, meiden aan het sporten zijn; echt geweldig! Ze staan ook leuk op de foto's (:

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke bewerkte foto zeg! Lijkt net echt: ik zag eerst niet eens dat het bewerkt was!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind wel dat de prinsesjes het erg druk hebben, helemaal normaal is dat niet. Maar goed, als ze er maar plezier in hebben! Wat heb je die foto ontzettend leuk bewerkt, en grappig om in dat krantje 'Alexia van Oranje' en 'Amalia van Oranje' tussen alle namen te zien staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wist niet dat de prinsesjes zo sportief waren ;)
  Leuke, onbekende foto van Amalia en die andere foto is ook grappig :P

  BeantwoordenVerwijderen