Oranje nieuws 27 t/m 29 juni 2011 | De Oranjes

woensdag 29 juni 2011

Oranje nieuws 27 t/m 29 juni 2011

Prinses Margriet bezoekt vakantiekamp ‘Zomerzotheid’


Prinses Margriet bezocht maandag het jaarlijks Kinderoncologisch Vakantiekamp Zomerzotheid in de Veenhoop. Margriet is lid van het Comité van de Aanbeveling van de Stichting en bezocht het kamp al voor de derde keer.


Zomerzotheid is een zeilkamp voor kinderen met kanker in de leeftijd van 10-15 jaar en wordt georganiseerd door professionele vrijwilligers. De stichting SKOV zorgt er voor dat kinderen met kanker weer eens een leuke vakantieweek kunnen hebben en hun ouders even te laten ontspannen. Behalve zomerkampen, organiseert de stichting ook evenementen in de winter en herfst. Of de prinses ook meegezeild heeft is niet bekend…
Prinses Máxima bij jubileumconferentie Importante


Prinses Máxima bevond zich gisterochtend in Den Haag waar ze aanwezig was bij de jubileumconferentie van Importante (een projectbureau voor de vrouwelijke ambitie)


De conferentie – met als titel ‘Vrouwen en Ondernemen, werken aan arbeidsparticipatie’ – stond in het teken van het belang van economische zelfstandigheid voor vrouwen. Toen de prinses arriveerde, barstte het ‘feest’ pas echt los en kreeg de eerste lichting deelnemers een certificaat voor het voltooien van een businessplan in opdacht van Importante. Om de prinses dan met lege handen naar huis te laten gaan is ook nogal wat, dus kreeg Máxima een het “Bissboek” – een boek wat vol staat met bedrijfspresentaties.Foto's: © Jannemieke, http://royalpost.punt.nl/Foto's: © Lea Lindner
Spectaculaire middag op zee voor Koningin Beatrix
…Vorstin op bezoek bij de KNRM


Een spectaculaire middag gisteren voor – beschermvrouwe van de KNRM – Koningin Beatrix. Ze bracht een werkbezoek aan de Redding Maatschappij in IJmuiden en ging uiteindelijk ook nog mee de zee op om deel te nemen aan een reddingsactie.


Het Koninklijk Huis en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij hebben al sinds de oprichting in 1824 een sterke band. Koning Willem I zette zich destijds in voor een nationaal reddingwezen langs de kust, en zo werd de Maatschappij geboren. De Koningin werd tijdens haar bezoek geïnformeerd over de werkzaamheden en de toekomstige ontwikkelingen. Verder werd er gepraat over het reddingwerk, het onderhoud aan schepen en voertuigen en de kusthulpverleningstaken. Daarna was het tijd voor actie en stapte Beatrix aan boord van de IJmuider reddingboot om deel te nemen aan een reddingsoefening. Koningin Beatrix kreeg ook aan boord de communicatie – en navigatietechnieken die de redders bij hun werk gebruiken te zien.Foto’s: KNRM
Kroonprins Willem-Alexander onthult advocaten plaquette


Kroonprins Willem-Alexander was vandaag ook bij een jubileum aanwezig. De moderne advocatuur bestaat zo’n 200 jaar en dat werd gevierd.


De prins mocht een bronzen plaquette onthullen wat later dit jaar zal verhuizen naar het Huis voor Democratie en Rechtstaat, tevens in Den Haag. Het bezoek leek in alle opzichten op dat van zijn vrouw Máxima gisteren. Ook Willem-Alexander kreeg een boek mee (voor in het vliegtuig naar Monaco) “De Keizer en de advocaten – tweehonderd jaar moderne advocatuur” het boek is speciaal uitgegeven ter gelegenheid van het jubileum.

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat de Koningin mee is geweest de zee op!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om onze Koningin zo in casual kleding te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg leuk deze foto's! Leuk om de koningin met een poloshirt te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke gewone kleding van de konigin.
  Ben vandaag trouwens geslaagd voor Secretarieel Medewerker.
  Groetjes Wills

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's van de koningin. Appart om de koningin in gewone kleding te zien, wel sportief.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg leuke foto's van de koningin bij de KNRM, lijkt me zeker spectaculair! Gaaf dat ze ook een reddingsoefening op zee bijwoonde, en ze zag er erg sportief en leuk uit. Wat fijn dat prinses Margriet een koninklijk tintje wilde geven aan het zomerkamp.

  BeantwoordenVerwijderen