Oranje nieuws – 5 t/m 7 juni 2011 | De Oranjes

woensdag 8 juni 2011

Oranje nieuws – 5 t/m 7 juni 2011

Tweedaags bezoek Prinses Margriet aan Washington
Prinses spreekt op Tiffancy Circle Women’s Leaderschip Summit 2011’


Ondanks de voorafgaande berichtgeving verlopen de bezoeken die Prinses Margriet in het buitenland aflegt vaak in stilte, van foto’s is geen sprake – laat staan een video of toespraak fragment. Zondag en maandag was de prinses in Washington om daar de ‘Tiffancy Circle Women’s Leaderschip Summit 2011’ bij te wonen.


De Tiffany Circle is onderdeel van het Amerikaanse Rode Kruis en is een vereniging van vrouwelijke leiders en filantropen. De Summit is een jaarlijks evenement, dat dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd wordt en waaraan enkele honderden leden van de Tiffany Circle deelnemen. Prinses Margriet – als erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis en lid van de Governing Board van de Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maanverenigingen – hield afgelopen maandag een toespraak op de Tiffany Circle, maar zoals gezegd is die toespraak online (nog) nergens opgedoken.
Prinses Máxima opent ‘Den Haag onder de Hemel’


Het Lange Voorhout in Den Haag staat bekend om zijn beeldententoonstellingen. Momenteel is er de beeldententoonstelling ‘Den Haag onder de Hemel’ te bewonderen – een expositie over Chinese beeldhouwkunst. Prinses Máxima opende maandag het evenement in een opvallende gele outfit.


Reden dat Den Haag Sculptuur en Museum Beelden aan Zee deze zomer het Lange Voorhout omgetoverd hebben tot Chinese kunst is omdat het 100 jaar geleden is dat de eerste Chinezen naar Nederland kwamen, en zich vooral rondom Den Haag vestigden. Door het drukken op een knop ging er een grote Chinese lamp branden en daarmee was de opening van de tentoonstelling door Prinses Máxima een feit. Na de opening kreeg de prinses een uitgebreide rondleiding langs alle kunstwerken.Foto's: © Marieke, http://royalfotograaf.web-log.nl /

Overname verboden
Prinses Máxima laat actie tegen voortijdig schoolverlaten van start gaan


Maxima_twitter Prinses Máxima gaf vandaag – door middel van een tweet- het startsein van de landelijke zomeractie tegen voortijdig schoolverlaten. Dat gebeurde allemaal op het Wibautcollege in Amsterdam.


Op de school wat dienst doet als MBO, werd de prinses op het podium verzocht. Hoewel het college kampt met leerlingen die graag spijbelen en na de zomer veel afhaken, waren er nu opvallend veel aanwezig (wat zo’n bezoek van Prinses Máxima allemaal wel niet voor elkaar kan krijgen) Máxima stelde netjes door een microfoon aan een leerling de vraag wat hij wilde worden. De leerling mompelde bijna onverstaanbaar; “ICT-medewerker” Vervolgens werd een tweet opgesteld door zijn medeleerling die meer interesse in zijn mobieltje had, dan in de prinses. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was moest de prinses op verzenden klikken, zodat het net leek of Prinses Máxima niet wist hoe ze ICT-medewerker zou moeten worden. Maar met andere woorden was de actie nu ook officieel gestart en kunnen leerlingen van Nederland het wel uit hun hoofd laten ná de vakantie niet meer naar school te gaan, want dan zal de organisatie van deze actie het er niet meer zomaar bij laten zitten..

4 opmerkingen:

 1. Leuke foto's! Ik vond dat ze een leuke blouse droeg, de kleur staat dr mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige foto's van prinses Máxima, ze straalt aan alle kanten! Ik vind de gele outfit ook nog eens super vrolijk en fleurig! Jammer dat de bezoeken van prinses Margriet niet meer aandacht krijgen.. ik bedoel dus juist wat goed dat jij er ondanks dat er geen foto's e.d. zijn toch aandacht aan geeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele vrolijke foto's van Máxima! Al vind ik haar outfit deze keer niet zo geslaagd..
  vind het meer op een pyjama lijken dan op een Koninklijke outfit (;

  BeantwoordenVerwijderen