Oranje nieuws - 4 & 5 februari 2010 | De Oranjes

vrijdag 5 februari 2010

Oranje nieuws - 4 & 5 februari 2010

Willem-Alexander brengt bezoek aan dijkversterking in Lekkerkerk


Kroonprins Willem-Alexander bracht – haast onherkenbaar- donderdag een bezoek aan de dijkversterking Nederlek in Lekkerkerk. Hij deed dit in zijn functie van voorzitter van de Adviescommissie Water (AcW).


Het Hoogheemraadschap laat de dijkversterking uitvoeren om ervoor te zorgen dat dijken aan de normen voor waterveiligheid blijven voldoen. Terwijl hij over verschillende –gevaarlijke- stukken brug/ladders liep werd hij geïnformeerd over de technieken waarmee de waterkering wordt versterkt.


Foto’s: De Prins gekleed als dijkversterker - Uitleg over diverse projecten - Op een eng 'bruggetje'
Willem-Alexander op het politiebureau


Kroonprins Willem-Alexander was vanochtend in eigen woonplaats op bezoek bij het politiebureau en de brandweerkazerne. Zijn bezoek begon op het politiebureau waar hij sprak met agenten over woninginbraken en alcholproblematiek.


Het staat vast dat het niet makkelijk zal zijn in te breken op Villa Eikenhorst maar de Prins wilde ook wel eens weten hoe het in heel Wassenaar met inbraken gesteld is. Na een rondleiding door het politiebureau kreeg hij een oefening te zien waarbij politie én brandweer hun werkwijze tonen. Daarna ging Willem-Alexander naar de nabijgelegen brandweerkazerne waar hij met brandweerlieden sprak over de inzet van vrijwillige – en beroepsbrandweerlieden.


Er zijn (nog) geen foto’s
Máxima bezoekt Microkrediet kantoor in Hoorn
…en bekijkt een bedrijf in een busje..


Prinses Máxima bracht vanmiddag een bezoek aan het Microkrediet kantoor in Hoorn – ‘Startwijzer’.


In de regen arriveerde Máxima in een zonnige outfit, gelukkig kon ze snel naar binnen waar ze geïnformeerd werd over de inzet van microfinanciering bij (door)startende ondernemers. Vervolgens nam ze nog een kijkje in een fietsbus – een bus waarin fietsen gerepareerd worden. Dit minibedrijfje heeft ook hulp van het Microfinancieringskantoor.


Fotoserie:KLIK


9 opmerkingen:

 1. maxima zag er leuk uit, leuk dat het jurkje nog eens aan doet, het is een super jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Máxima straalt echt...haar jurkje is ook heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk dat maxima dat jurkje weer droeg, het staat haar mooi, ook de kleur staat haar goed
  Mooie foto's van Willem-Alexander

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Máxima zag er niet zo leuk uit vind ik, de kleuren zijn een beetje too much en ik vind het al helemaal niet voor in de winter. Het vestje breekt het heel erg, jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele leuke foto's! Maxima zag er fleurig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind haar outfit heel erg leuk, het geeft wat zomers aan deze winterdag, lekker vrolijk en de kleuren staan haar mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met uw verjaardag en nog vele jaren! Maxima zag er vrolijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen