Oranje nieuws - 10 t/m 12 februari 2010 | De Oranjes

vrijdag 12 februari 2010

Oranje nieuws - 10 t/m 12 februari 2010

Koningin ‘doopt’ Willem van Oranje
…maar de champagnefles wilde niet meewerken..


Woensdagmiddag was Koningin Beatrix in Kinderdijk om de sleephopperzuiger – die de naam van haar voorvader draagt- Willem van Oranje te dopen. De doop verliep minder voorspoedig dan verwacht.


Ondanks twee pogingen weigerde de fles te breken. Zelfs bij de derde poging deed de fles niet wat het hoorde te doen, maar het koord waaraan hij was bevestigd wél. Het gevolg was dat de champagnefles met een enorme klap op de helling uit elkaar barstte. Opnieuw deed Koningin Beatrix haar reputatie als 'Koningin van de lach' eer aan. Zij kreeg die naam ooit in een vrijwel identieke situatie tijdens één van haar eerste doopplechtigheden. Daarbij knalde de fles niet op de grond maar boven zichzelf en het publiek uit elkaar waarop ze spontaan in een schaterlach uitbarstte. Hoewel de sleephopperzuiger niet helemaal voor 100% gedoopt is, wordt hij eind dit jaar al gewoon ingezet bij grote waterbouwkundige projecten.


Fotoserie: KLIK
Willem-Alexander bij vergadering IOC
…en vannacht bij opening Olympische Spelen?? (Met gezin?)


Kroonprins Willem-Alexander is al vanaf dinsdag in Vancouver. Hij woonde de afgelopen dagen de 122e zitting bij van het IOC, waar hij sinds 1998 lid van is. De Prins behoort ook tot de Coördinatiecommissie, die commissie ondersteunt de organisator van de Spelen en houdt toezicht op de voortgang van de voorbereidingen.
Op deze foto die van dinsdag dateert ontmoet Willem-Alexander gouverneur-generaal Michaëlle Jean van Canada: KLIK


Vandaag – 12 februari- vind ook de officiële openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen. De rest van z’n gezin voegt zich vandaag ook weer bij de Prins samen , en het is dan ook de verwachting dat Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima bij de openingsceremonie aanwezig zullen zijn (net als vele andere royals uit verschillende landen. Ik verwacht zelf dat het gezin – met of zonder dochters- het meest bij de schaatswedstrijden aanwezig is. De wedstrijden vinden veelal ’s avonds laat en 's nachts plaats vanwege het tijdsverschil, handig voor als je niet kunt slapen. Mocht je wel gewoon slapen dan kun je iedere dag van 07.00 tot 09.00 uur naar de samenvattingen kijken die de NOS uitzendt.


De opening is vannacht van 02.55 tot 06.00 uur te zien op Nederland 2

8 opmerkingen: