Olympisch/Oranje nieuws - 23 februari 2010 | De Oranjes

woensdag 24 februari 2010

Olympisch/Oranje nieuws - 23 februari 2010

Amaal_max_en_waKoninklijk gezin bij 10 km schaatsen

Gisteren was het volledige Koninklijke gezin aanwezig bij de 10 km schaatsen. Na de dweilpauze arriveerde het gezin om zo de drie Nederlandse deelnemers te kunnen zien. Het kindermeisje was ook meegekomen en las Alexia en Ariane voor, ondertussen begon Amalia haar moeder voor te lezen..! Hoewel Bob de Jong het redelijk goed deed, was op de tribune – ook bij Willem-Alexander en Máxima- alle hoop gevestigd op Sven Kramer.

En toen gebeurde daar in zijn zeventiende rondje iets verschrikkelijks.. de coach was ervan overtuigd dat Kramer uit de buitenbocht kwam en dus nu naar de binnenbocht moest. Hij wees en riep hem dat toe. Op het moment dat Sven Kramer over de pion stapte om ‘de goede baan’ in te gaan, nam hij afscheid van de gouden medaille die hij anders wél had gewonnen. Hij werd gediskwalificeerd, en kreeg dat na de finish te horen…diepbedroefde supporters.. ook een verbaasde en aangeslagen Willem-Alexander en Máxima. Uiteindelijk stond er toch nog een Nederlander op het podium. Bob de Jong won brons.

(Rechtsboven: Screenshot)

Foto's: Kindermeisje leest Alexia en Ariane voor, Amalia doet hetzelfde bij Máxima - Aanmoedigen! (toen alles nog goed was..) - Máxima heeft het door..Willem-Alexander bíjna - Máxima's gezicht spreekt boekdelen

Prinsesjes spelen in Holland Heineken House
…en Willem-Alexander en Máxima ontmoeten schaatsers

Na de schaatswedstrijd ging het gezin naar het Holland Heineken House. Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima hadden daar een ontmoeting met drie vrouwelijke schaatsers: Laurine Riessen, Margot Boer en Annette Gerritsen.

De Prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane waren ook bij die ontmoeting en konden ondertussen lekker smullen van de bitterballen, koekjes en chocolaatjes die op tafel gezet waren. In de video van Shownieuws: http://www.shownieuws.tv/web/show/id=186466/langid=43/contentid=148806 is te zien dat Willem-Alexander vertelt dat de Prinsesjes voor Sven Kramer een tekening gemaakt hebben om hem te troosten. Trots vertelt Amalia dat ze een ballonhondje heeft gemaakt, ze zoekt hem om te laten zien maar Máxima zegt dat hij 'in die andere kamer' ligt. Terwijl Willem-Alexander nog met de drie schaatsers verder praat, vertrekt Máxima met de drie Prinsesjes om wat spelletjes te doen. (Géén bobsleeën waar Amalia om vraagt, maar wel andere leuke dingen, wat je op de volgende foto's kunt zien:

Foto’s (aanraders om aan te klikken!): Gezellig - Alexia kijkt over de rugleuning van de bank- Alexia laat haar ballon kunstwerk zien - Terwijl Ariane een koekje neemt, kijkt Alexia liever naar de fotograaf -   Amalia en Alexia spelen een wedstrijd op de WII - Ariaantje kijkt vol spanning toe wie van haar zussen gaat winnen..

18 opmerkingen:

 1. Leuk dat er bij waren, maar wat een afgang..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke foto's van Maxima en de prinsesjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vergeet ook de links niet aan te klikken he!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuke en ook spontane foto's van de kinderen. Inderdaad Vivian echt een aanrader om die foto's open te klikken, Alexia is dus niet zo 'tegen' fotograferen zo te zien. Maar wat vreselijk voor Sven Kramer buiten zijn schuld om. Ik vond nog, na even schelden vlak nadat hij het hoorde, dat Sven het netjes verwoordde later tegen de pers. Ik moet eerlijk zeggen ik weet niet of ik dat zo gekund had.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto's bij het Holland House, en wat jammer van de 10km!
  Wat leuk ook dat de Noorse Koning Harold V achter ze zat tijdens de 10km!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. alle foto's zijn super de onderste zijn ook zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superleuke foto's! Het kindermeisje lijkt que uiterlijk best veel op Maxima.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is jammer voor Sven, heel jammer, maar wat een geweldig logje zeg! Allemaal prinsesjesnieuws én heel leuke foto's! Vooral Alexia is veel vrolijker en alerter dan de vorige keer! Toen was ze zo moe.. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel erg jammer dat Sven door zo'n fout het goud heeft misgelopen... Maarja, niks meer aan te doen. Leuke foto's verder van de prinsesjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel erg jammer voor Sven, erg dure fout maar ja.... Wel leuke foto's van de prinsesjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind dat er weer leuke foto's zijn gemaakt! Wat een lieve prinsesjes hebben we toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke foto's weer! Echt super dat de prinsesjes mee zijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Aah, wat hebben we toch schattige prinsesjes. Echt hele leuke foto's!
  Alleen jammer dat de foto's van Leo Vogelzang het niet doen bij mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind het nog steeds zo erg van Sven... :S
  Wel lief dat de prinsesjes een tekening voor hem gemaakt hebben. En voor de rest vind ik het ook erg genieten en hebben we gelukkig al mooie medailles binnen gehaald en zien we onze royals en vooral die schattige oranjeprinsesjes langs de kant af en toe!!

  BeantwoordenVerwijderen