Royalfanvivian's augustus brief | De Oranjes

zaterdag 1 augustus 2009

Royalfanvivian's augustus brief

Hallo Oranjefans!


We springen meteen even naar september.. de datum van het huwelijk van Bernardo en Eva is bekend. Ze trouwen op zaterdag 5 september in New York, en Kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn in ieder geval van de partij omdat ze de gehele week in New York zijn voor de viering van 400 jaar New York. Het bijzondere is nog wel dat tijdens de huwelijksdienst ook hun dochtertje Isabel Christina wordt gedoopt! Een dubbelfeest dus!
Verder zal prinses Christina zingen op het huwelijk van haar zoon, maar laten we eerst maar weer terugvliegen naar augustus want daar is deze brief ten slotte voor bestemd..


Enkele weken geleden hebben jullie felicitatiewensen geschreven in het felicitatieregister voor Eliane van Vollenhoven. De ruim 30 felicitaties zijn 2 weken geleden gebundeld en opgestuurd. Hieronder enkele foto’s van het felicitatieboekje:
Felicitatieboek_eliane


Het is vakantie en daarom zal het de komende weken wel erg rustig zijn op Koninklijk nieuwtjes gebied. In de juli-brief (http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanvivian/2009/07/royalfanvivians.html) staan wat tips om de weken door te komen, en zoals daar ook te lezen is staat de tijd op deze site niet stil maar gaat dóór. Er komt weer een nieuw thema. ‘Op zomervakantie met de Oranjes’ klinkt erg leuk..natuurlijk gaan we dat niet letterlijk doen, maar zie je in 3 verschillende delen nog een keer de heerlijke historische plaatjes – fotografen werden toen nog uitgenodigd op het vakantieverblijf foto’s te komen maken. Kortom een zonnige familie in zonnige vakanties! N.a.v. de zomerse fotosessie op het strand van Wassenaar jl. heeft Mathilde van Meeuwen een mooie collage gemaakt. Een zomerse ‘ansichtkaart’ is het geworden van het Oranjegezin! Kijk maar: http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanvivian/images/2009/08/01/fotosessie_20_juli_09.jpg


Naast het thema ‘Op zomervakantie met de Oranjes’ zijn er nog meer onderdelen die geen vakantie vieren..zo hebben we altijd ‘Juliana’s jaren’ nog..het jaar 1914 verwelkomd ons al bijna. Er is natuurlijk de quiz nog ( http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanvivian/2009/07/kasteel-drakens.html) ..mocht je je vervelen.. je kunt nog meedoen tot 22 augustus.
En…


Prinses Irene wordt op 5 augustus 70 jaar! Een leeftijd die we niet zomaar voorbij laten gaan.. 4 augustus wordt er om 20.50 uur op Nederland 2 in een speciaal programma mét Irene gepraat over haar leven..er wordt teruggeblikt in de tijd en vooruit gekeken. De opnames zijn gemaakt in het mooie Zuid-Afrika maar ook in Wijk bij Duurstede waar Irene altijd nog een villa heeft, en naar verluit is dan ook kleindochter Julia in beeld! Een dag later..5 augustus viert Irene dan écht haar verjaardag en dan wordt er op deze site een terugblikspecial gepubliceerd.


…6 dagen later is het weer feest. Behalve dat prinses Mabel haar verjaardag viert, bestaat royalfanvivian.web-log.nl dan al weer 4 jaar! Vorig jaar kregen jullie een enquête voor je neus , dit jaar zou ik graag wat ideeën willen horen over hoe we het jubileum (5 jaar royalfanvivian in augustus 2010) gaan vieren! Gelieve reageren op deze log of evt. op de log die 11 augustus verschijnt..echt haast is er niet…er is nog een jaar de tijd voor alle leuke creatieve ideeën!


Voor je het weet zijn we al weer aan het einde van de maand..en dan begint Koningin Beatrix haar werkbezoeken weer op te pakken. Ze begint meteen druk. Op 24 augustus doopt ze een schip van transportonderneming Koninklijke Wagenborg 4 dagen later brengt ze een streekbezoek aan Salland, en de volgende dag – 29 augustus – bezoekt ze de Visserijdagen in Den Oever… wat jammer nou..dat ze de Visserijdagen in het dorp waar royalfanvivian woont niet bezoekt..


Beste Oranje fans, ik wens jullie weer een prachtige maand toe!


Met Koninklijke groet,
Royalfanvivian – vivianvalke@hotmail.comIrene, zomer 1962, in de tuin van Paleis Soestdijk. Foto: RVD

13 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je de reacties gebundeld en opgestuurd hebt! En wat een prachtige foto van prinses Irene!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een leuke,vrolijke brief is het geworden!Leuk dat je de reacties hebt opgestuurd,het ziet er mooi uit zo!
  Leuk dat de datum van het huwelijk bekend is en mooi dat Christina gaat zingen!
  Lief dat we Julia waarschijnlijk weer in de documentaire zullen zien;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer een hele mooie brief! Super dat Isabel op hun huewelijk gedoopt word!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel voor je superleuke reactie op mijn blog! Wat een gezellige brief heb je weer geschreven, met nieuwtjes voor mij (namelijk dat Isabel gedoopt wordt op de bruiloft; wat zullen er mooie foto's komen!) en dat Julia misschien te zien is in het programma over Irene (hoort eigenlijk wel, want het is haar enige kleinkind). Wat een prachtige ansichtkaart heeft Mathilde gemaakt, echt super! Verder ziet het felicitatieboekje er heel schattig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'K ben benieuwd naar de bruiloft! 'K hoop dat er foto's van komen, toen Margerita was dat niet zo...! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk die 'vakantie-ansicht'!
  Ben zelf ook wel benieuwd naar de uitzending over Irene! Wat een prachtige foto van haar in deze log by the way!
  En voor we het weten is de royalkomkommertijd weer voorbij en zien we de royals weer aan de slag - maar ja voor hen is het net als voor ons natuurlijk wel even lekker om vakantie te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg leuk dat je de reacties hebt gebundeld en op gestuurd. ik ben erg benieuwd naar de foto's van het huwelijk van Bernado (als ze verschijnen). Ik ben ook erg benieuwd naar de uitzending over Irene.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben benieuwd wie er allemaal aanwezig zullen zijn bij het huwelijk! Leuk gedaan weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie foto's! Wat een leuk paketje! Ze zullen denk ik erg verrast zijn;) Ik ben benieuwd of je er wat voor terug krijgt(A)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi gedaan zeg, vooral de onderste foto vind ik erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat 'n leuke nieuwtjes! En de zomerse anstichtkaart is echt leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo leuk die gebundelde felicitaties n.a.v. de geboorte van Eliane van Vollenhoven! En wat een prachtige foto van Irene!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Viv, wat breng je alles toch leuk en gezellig! Ik lees alles op je site met heel veel plezier. Liefs, Angelita

  BeantwoordenVerwijderen