Culturele dagen voor Margriet en Pieter op Aruba | De Oranjes

woensdag 29 juli 2009

Culturele dagen voor Margriet en Pieter op Aruba


Afgelopen zaterdag opende prinses Margriet en haar man Prof.mr. Pieter van Vollenhoven officieel de Koninkrijksspelen op Aruba (zie log: http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanvivian/2009/07/post.html ) maar daarmee was hun bezoek niet meteen afgelopen ( zie programma in log: http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanvivian/2009/07/programma-bezoe.html )

Op zondagochtend kwamen Margriet en Pieter rond 08.30 al aan in het Park ‘Nacional Arikok’ Je zou denken wat is dat voor kok? Nee het gaat hier om een park wat bekend staat als ‘een oase van rust, ruigheid en ongereptheid. Huur een fiets, of ga wandelen en ontdek een landschap vol cactussen, prachtige doorkijkjes richting de ruige kust en indrukwekkende grot- en rotsformaties. In Arikok National Park vindt u ook verschillende plaatsen die van historisch / cultureel belang zijn. Bijvoorbeeld oude nederzettingen en rotstekeningen van de eerste bewoners van Aruba. Ook het hoogste punt van Aruba bevindt zich in Arikok “ aldus de bezienswaardigheid site van Aruba. In het park onthulden Margriet en Pieter een plakkaat, daarna had het stel een rondleiding in het gebouw, er werd gewandeld langs een expositiehal, auditorium, een souvenirwinkel en cafetaria. In de souvenirwinkel hebben Margriet en Pieter ongetwijfeld even uitgebreid geshopt voor een leuk klein tropisch knuffeltje voor de 10 kleinkinderen. Op het terras van de cafetaria hadden Margriet en Pieter vervolgens een ontmoeting met tientallen genodigden die de reis door het park ook meemaakten. Zo vroeg zat Piet nog nooit aan de friet. Amper een uurtje later vetrokken ze weer naar het hotel.Video waarin de opening te zien is :

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=KQB2plAoqYA&hl=nl&fs=1&]


S’ avonds hadden ze pas weer een activiteit. Rond 19.00 uur werd er een bezoek gebracht aan het Museo Archeologico Arubano, Margriet mocht de officiële openingshandeling verrichten. ‘Het museum is archeologisch en bezit een aantal vondsten uit de pre-Columbiaanse periode. Vooral sinds de opgravingen uit 1995 is veel meer bekend over het dagelijks leven van de Arawak-indianen.’ Aldus de site Aruba-info.nl Na het bezoek aan het museum werd gegeten in Cafe Cultura, geen café waar een stel ouwe mannetjes aan de bar zit te drinken maar vele malen luxer! Het is een hotel met restaurant waar zelfs een bibliotheek e.d. in is. In cafe Cultura ontmoetten Margriet en Pieter tevens genodigden en was er de mogelijkheid wat aan te bieden aan het paar. Minister Ronald Plasterk die de hele reis van de partij is bood een geschenk aan in het kader van ‘Koninkrijksspelen Cultuur’.


Maandagavond bezochten de prinses en de professor Rotsformatie AYO. Tussen de grote rotsen door is een wandelpad, zo kun je zonder moeilijk klimwerk de rotsen goed zien. Daarna kregen Margriet en Pieter in een Concertgebouw een culturele show voogeschoteld door Nederlandse jongeren met als titel ‘Zingende Zeelieden’. De Nederlandse voorstelling was een onderdeel van het ‘Cultura di Reino’ – een week lang gaven Antiliaanse, Arubaanse, en Nederlandse jongeren diverse shows. En deze avond waren dus de Nederlanders aan de beurt. Het was overigens de laatste dag van het ‘Cultura di Reino’, want met Margriet en Pieter’s aanwezigheid werd het cultuurfestijn afgesloten.


28arubarodekruisprinses_2  Vandaag bezocht Prinses Margriet het Rode Kruis van Aruba, de prinses is vicevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis. Ook is zij lid van het bestuur van de Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen. Pieter van Vollenhoven had vandaag een ander programma dan zijn vrouw. Ook als voorzitter – maar niet van het Rode Kruis- had hij besprekingen over de samenwerking tussen maatschappelijke instellingen binnen het Koninkrijk hij deed dat in de functie van voorzitter Comité Koninkrijksrelaties.

11 opmerkingen:

 1. gerda van driel v koetsveld29 juli 2009 om 18:41

  heel mooi filmpje op u tube.
  ik hoop dat ze genieten allebei!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto's! Ze zag er alle keren heel mooi uit. Ze heeft alleen haar haar geknipt, dat vind ik niet zo mooi zitten. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt er een mooi log van gemaakt zeg! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prinses Louise30 juli 2009 om 10:55

  Leuke foto's, leuk filmpje! Margriet is zo koninklijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet Magriet er mooi uit! Zij zijn op Aruba terwijl de rest van de familie vakantie viert...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuke foto's en wat had margriet leuke kleren aan ook al heeft ze ze vaker aangehad maar vindt ze nog steeds mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ziet Margriet er mooi uit in dat blauwe..super!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg leuke log! Margriet zag er heel erg leuk uit. Heeft zij haar haar geknipt in een ander model het is volgens mij korter aan de achterkant.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk dat er foto's van gekomen zijn! Margriet zag er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie log, met de foto´s en het filmpje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk dat je er een filmpje bij geplaatst hebt. Prinses Margriet ziet er echt een warme vrouw uit !

  BeantwoordenVerwijderen