Oranje nieuws - 28 & 29 augustus 2009 | De Oranjes

zaterdag 29 augustus 2009

Oranje nieuws - 28 & 29 augustus 2009

Koningin bezoekt Salland

Koningin Beatrix bracht vrijdag een streekbezoek aan Salland in de provincie Overijssel. De Koningin bezocht vier plaatsen met als thema ‘Samenwerken in Salland’. Het bezoek begon in Dalfsen waar de rivier de Vecht bezocht werd. Behalve dat de Koningin wat informatie van medewerkers van de organisatie ‘Ruimte voor de Vecht’ aanhoorde, bekeek ze de tentoonstelling over het heden, verleden en toekomst van de Vecht. Ook kreeg de Koningin verschillende producten van plaatselijke leveranciers aangeboden, omdat ze niet wist of ze in de andere plaatsen ook nog ’t een en ander kreeg aangeboden heeft ze er niet veel van genomen. Beatrix – als dierenliefhebster- bezocht ook nog een kudde schapen, schaapsherder Teun Heuver liet met trots zijn kudde schapen zien en er ontstond ook meteen een band tussen de honden die de kudde in de gaten hielden en de Koningin. Wellicht kwam dat omdat zowel de honden als koningin Beatrix in het zwart-wit gekleed waren. In de plaats ’t Lear liet ze zich informeren over Vechtdalproducten en kreeg ze opnieuw producten aangeboden, in deze plek draaide het vooral over de Vechtdalproducten en bezocht Majesteit verder niet veel.

Toen de middag naderde vetrok Koningin Beatrix naar Lemelerberg daar had ze in het theehuis een ontmoeting met vertegenwoordigers van de agrarische sector en de natuur – en landschapsbeheerders uit Salland. Het Sallandse landschap wordt enerzijds bepaald door melkveehouderij en akkerbouw en anderzijds door beschermde natuur. In Lemelerberg draaide het vooral om landbouw, natuur en recreatie. Tot slot bezocht de Koningin Stöppelhaene, daar maakte ze een wandeling langs de festiviteiten van het Sallands oogstfeest. Ze ontmoette de organisatie van het feest en de vele mensen langs de kant bezorgden bij Koningin Beatrix weer het warme (Koninginne) dag gevoel.


Foto's: © 'Oranje fan'
Overname verboden


Koningin_1
6a00d8341c648253ef0120a52e2fb1970b
Rechtenvrije foto's van Royalblog

Fotoserie: KLIK

Willem-Alexander en Máxima winnen rechtszaak tegen AP

Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima hebben vrijdag de rechtszaak gewonnen tegen het fotopersbureau AP. AP maakte deze zomer foto's van de prins en zijn gezin op skivakantie in Argentinië en verkocht die door aan andere media.
Onder meer Trouw, de GPD en het Agemeen Dagblad namen de kiekjes over. De rechtbank zegt nu dat er geen foto's van Willem-Alexander en zijn gezin mogen worden verspreid of gepubliceerd als die geen nieuws bevatten. "Bij de vier vakantiefoto's is dat niet het geval." Het recht op privacy weegt dan zwaarder dan de vrijheid van meningsuiting. De RVD liet verder weten dat de Prins en Prinses – vanzelfsprekend – “verheugd” zijn over de uitspraak en hopen nu in rust voortaan van vakanties te kunnen genieten.

Margriet geeft startsein Nationale Rode Kruis Rally
…bij Paleis het Loo

Prinses Margriet heeft vanochtend het startsein gegeven voor de 10e Nationale Rode Kruis Rally op Paleis het Loo, ook zoon Prins Pieter-Christiaan was daarbij aanwezig, hij is vice-voorzitter van het comité Rode Kruis Rally.
Nieuwere auto’s komen niet door de bocht, want aan de Rally konden alleen oldtimers van 35 jaar en ouder deelnemen. Voor Margriet de taak om iedere auto toe te zwaaien met de Rode Kruis vlag.

Fotoserie: KLIK

Willem-Alexander en gezin bij hockeyfinale Nederland-Duitsland

Vanmiddag waren Kroonprins Willem-Alexander en zijn gezin aanwezig bij de finale hockey Nederland tegen Duitsland.
Tijdens de spannende wedstrijd leefde het sportieve gezin enthousiast mee, Amalia zwaaide met een oranje sjaal, en Ariane was helemaal in het oranje gekleed en had zelfs een hockey stick meegenomen, als er gescoord werd floten de prinsesjes op een oranje fluitje. Net als het andere publiek ging het gezin uit hun dak toen de Nederlanders wonnen met 3-2 en daarmee Europees kampioen werden.
Fotoserie (164 foto's! ) KLIK

Koningin bezoekt visserijdagen in Den Oever

In Den Oever werden vandaag voor de 50e keer de visserijdagen gehouden en daarom kwam Koningin Beatrix op bezoek.
De Koningin nam een kijkje bij een tentoonstelling over Wieringer kostuums, scheepsmodellen en historische foto’s. Ze vaarde ook een stukje mee op verschillende schepen en kreeg een cd van een zeemansliederenkoor, kan misschien nog eens van pas komen als ze samen met haar familie op de ‘Groene Draeck’ is en dan toepasselijke zeemansliedjes in de cd-speler stopt.

Fotoserie:KLIK
Video: KLIK

20 opmerkingen:

 1. Misschien ook leuk om nog aandacht te besteden aan de onthulling van de Kwartjesfontein door Prinses Margriet, maandag 31 augustus bij Marialust? (In Apeldoorn). Ik ga hier zelf ook (uiteraard) naartoe, foto's verschijnen dan tzt op mijn site :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie foto's! De Koningin en Prinses Margriet zagen er weer prachtig uit! Goed dat de Oranjes de rechtzaak hebben gewonnen, zij hebben immers ook recht op privacy!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beatrix zag er echt mooi uit! Mijn foto's zijn gelukkig goed gelukt. Ik ben het eens met de uitspraak, maar ze zijn inderdaad wel iets te ver gegaan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Nienke: die 'aandacht' zal maandag besteed worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuke foto's die van de koningin ik ben in Raalte geweest. Foto's staan op mijn site.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat de drie A's er waren!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amalia was zo enthousiast zeg, erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk hè, die beelden van de drie meiden. Leuk dat we ze weer zagen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat lief... De prinsesjes bij de hockeywedstrijd :) Leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk dat ze allemaal aanwezig waren. De 3 zusjes ook behoorlijk enthousiast. Maar ook dit mag weer niet. De pers kreeg een brief van de hockeybond dat dit een privé bezoek was. Ben benieuwd of de RVD stappen gaat ondernemen. Persoonlijk vind ik het niet terecht als de pers over het plaatsen van deze foto's in moeilijkheden komt. Maar dat is mijn mening. Nog even en de persvrijheid wordt aan banden gelegd en dat lijkt mij niet horen bij een democratisch land.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vergeten te vermelden. Op de site van fotograaf Leo Vogelzang staan 14 pagina's met foto's van het gezin bij de hockeywedstrijd. Plus de brief die alle pers kreeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Handig zo een overzicht ! Wat een klucht was die rechtzaak, geen wonder dat ze gewonnen hebben. Nog maar eens het bewijs dat positie kan helpen !
  De koningin en Margriet zien er heel mooi uit ! Ook de kleine prinsesjes tijdens die wedstrijd ! Wat is Ariane toch schattig !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Graag gedaan Vivian. Heb al eens eerder gemeld dat als ik iets weet je dat zal melden. Goed dat je ze meteen op je site kon zetten..... Ik heb eventueel nog een tip voor je, weliswaar van vorig jaar maar wel een leuke serie foto's van 8 pagina's ook bij Leo Vogelzang. Bernard en Annette die meededen aan de Mille Miglia in Italië. Ik ben vergeten destijds dat aan je door te geven. Als je de site opent klik je op 'Trefwoord' en dan tik je Bernard en Annette in. Dan krijg je meteen bovenstaand evenement. Kijk maar eens of je dat nog plaatsen wilt. Prettige zondag nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat zien de 3 A-tjes er super leuk uit! Echt mooie kleertje dragen ze. Alleen lijkt het me dat zulke los hangende haren niet zo prettig zitten voor een kind. Als Amalia er een knipje in had of zo had ze het niet zo voor haar ogen hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Geweldig dat de prinsesjes weer eens te zien waren!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. leuk dat Amalia,Alexia en Ariane mee waren

  BeantwoordenVerwijderen