Japans bezoek aan Nederland | De Oranjes

vrijdag 21 augustus 2009

Japans bezoek aan Nederland


Vanaf morgen tot en met volgende week woensdag brengen Prins Akishino en Prinses Kiko van Japan een bezoek aan Nederland in het kader van 400 jaar handelsbetrekkingen met Japan.
Hoe het bezoek precies is ingedeeld is niet helemaal bekend, maar er zijn wel wat officiële onderdelen boven water zoals het bezoeken op dinsdag van de tentoonstelling ’Van Hier tot Tokio’ , hier zullen ook Prins Constantijn en Prinses Laurentien bij aanwezig zijn. Ook zal er in een van de vijf dagen een lunch plaatsvinden in de Ridderzaal waar het Japanse stel samen eet met minister van Economische zaken mevrouw van der Hoeven. Hieraan voorafgaand slaan Prins Akishino en Prins Constantijn een speciale herdenkingspenning, een replica van een penning uit 1862. En wat er verder gebeurd… dat blijft geheim…of wordt een verrassing…

10 opmerkingen:

 1. Ik ben erg benieuwd of er foto's worden vrijgegeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben super benieuwd wat ze verder nog gaan doen en of ze ook nog de Koningin, Willem-Alexander en Máxima zullen ontmoeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het zou leuk zijn als ze een herhaling doen van de vorige keer (2006 toch) met Aiko en alle prinsesjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo dat zou zeker leuk zijn, maar het is toch het andere japanse paar dat komt? en niet de ouders van Aiko...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De ouders van Aiko zijn de kroonprins Naruhito en zijn vrouw Masako. Nu komen Akishino en Kiko, Akishino is een broer van Naruhito.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, dat had ik nog niet gehoord... Wat leuk!!
  Echt een hele gave site trouwens!!
  Ik had 3 sites over het koningshuis, maar ik had te weinig tijd om uptodate te blijven en daarom ben ik een site over Dr. QUinn begonnen. Ik hoop dat je daar ook een keer een kijkje komt nemen..
  heel veel succes!!
  Groetjes, esther
  www.doctorquinn.web-log.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben benieuwd of ze ook naar A'doorn gaan! Zoiets ving ik op ;-)

  BeantwoordenVerwijderen