Oranje nieuws 25 augustus 2009 | De Oranjes

dinsdag 25 augustus 2009

Oranje nieuws 25 augustus 2009

Koningin doopt Beatrix


Koningin Beatrix was maandag in Delfzijl om daar het nieuwste schip van transportonderneming de Koninklijk Wagenborg te dopen. Het schip heet toepasselijk ook ‘De Beatrix’ en de doop van het nieuwe schip vond plaats omdat de onderneming al 111 jaar bestaat.

Fotoserie: KLIK
Japans bezoek aan Nederland (II)


Zoals al eerder gemeld brengen de Japanse prins Akishino en prinses Kiko tot en met morgen een bezoek aan Nederland in het kader van 400 jaar handelsbetrekkingen Nederland-Japan. Vandaag was de officiële dag waarop prins Constantijn en prinses Laurentien hen zouden ‘begeleiden’ maar de dagen daarvoor hadden Akishino en Kiko al met een Japans gezelschap vele musea e.d. bezocht. Vandaag waren ze dus samen met prins Constantijn , prinses Laurentien en minister Plasterk aanwezig bij de opening van de tentoonstelling ‘Van hier tot Tokio’ in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Daarna was er een lunch in de Ridderzaal , maar voordat er gegeten werd sloegen Akishino en Constantijn een speciale herdenkingspenning, een replica van een penning uit 1862.


Fotoserie: KLIKFoto's: © Mirjam, http://prinsesanita.web-log.nl/
Overname verboden

4 opmerkingen:

 1. Ben erg benieuwd naar je log van a.s. zondag!!
  De uitslag van de oude quiz EN info over de nieuwe quizzenserie staat online! Ik hoop dat je een van de trouwe deelnemers zult zijn, het is een vernieuwende, leuke quiz waar je niet veel tijd aan kwijt zult zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's van het Japanse bezoek. Laurentiens jurkje vind 'k zo top! En Kiko ziet er natuurlijk traditioneel Japans uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Koningin Beatrix zag er supermooi uit! Prachtige zwarte hoed, heel chique met die witte bloem! Staat haar echt goed.
  Laurentien zag er ook mooi uit, gaaf jurkje draagt ze, de kleur rood staat haar zo fantastisch.

  BeantwoordenVerwijderen