Oranje nieuws - 31 augustus 2009 | De Oranjes

maandag 31 augustus 2009

Oranje nieuws - 31 augustus 2009

Koningin heropent ‘haar’ Universiteit
…weerzien met haar studententijd


Koningin Beatrix heeft vandaag het Academiegebouw van de Universiteit Leiden heropend. De Koningin onthulde een reliëf aan de buitenmuur van het gebouw waarop te zien is hoe Willem van Oranje de stad Leiden in 1575 een universiteit schonk.
De universiteit is altijd een beetje van ‘blauw bloed’ geweest, behalve Koningin Beatrix zelf, hebben nog een aantal Oranjes hier gestudeerd. Na het heropenen van de Universiteit kreeg de Koningin nog een rondleiding door het vernieuwde gebouw aan de binnenkant. Nu het gebouw flink gerestaureerd is hebben de studenten hun oude gebouw weer teruggekregen, en wellicht komen de studenten van de toekomst Amalia daar wel tegen..Foto's: © Peter Schipper en Carolina D'Andrea , www.dandrea.nl

Overname verboden


Fotoserie: KLIK


Willem-Alexander neemt sportieve postzegels in ontvangst
…en wij zien weer een stukje huiskamer…


Ons Koninklijk gezin heeft voorlopig geen gebrek aan postzegels. Prins Willem-Alexander heeft vandaag postzegels in ontvangst genomen van Jochem Uydehaage met de naam ‘Sporttop: aandacht voor talent’
Hij hoefde daar niet ver voor te reizen want de postzegelmensen kwamen bij hem op Villa Eikenhorst op bezoek. Uytdehaage heeft de stichting Sporttop opgericht om jonge, potentieel Olympische sporttalenten naar hun top te begeleiden. Hij is zelf voormalig topschaatser en tweevoudig winnaar van Olympisch goud in Salt Lake City. TNT brengt de postzegels uit.


6a00d8341c648253ef0120a537a07d970b
TNT post - Rechtenvrije foto


Nog een andere foto:KLIK
Margriet onthuld gerestaureerde kwartjesfontein


Prinses Margriet heeft vanavond in het Verzetsstrijderspark in Apeldoorn de gerestaureerde kwartjesfontein onthuld, ze gooide een muntje (kwartje?) in de vijver waarna het water weer uit de fontein spoot.
De fontein was op 31 augustus 1932 al onthuld door Prinses Juliana, maar hij is in de jaren 80 verwijderd omdat de fontein ouderdomsverschijnselen vertoonde, dus niet alleen mensen maar ook fonteinen kunnen zulke verschijnselen krijgen. Ter gelegenheid van Juliana’s 100e geboortedag besloot de stichting Apeldoornse Monumenten de fontein in ere te herstellen. De naam kwartjesfontein is bedacht omdat de fontein in de jaren 30 geplaatst werd toen er net als nu ‘crisis’ was. Het motto van de fontein was toen: 'Een kwartje maakt u niet armer, een fontein in Apeldoorn wel rijker' Aangezien er nu weer een crisis is, komt de terugkomst van de fontein op het juiste moment!


Fotoserie:KLIK

7 opmerkingen:

 1. Ja inderdaad, misschien gaat Amalia er ook nog eens naar toe! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een grappig hoedje draag Beatrix toch ! Mooie outfit !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig, Ik ben vorige week afgestudeerd in het academiegebouw. Ik mocht ook even kijken in de senaatskamer, de ruimte met al die schilderijen. Het ziet er nu mooi uit na de renovatie en leuk dat Beatrix het kwam openen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij blij! Margriet zag er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beatrix draagt echt een leuk hoedje. Mooie foto van Willem-Alexander.

  BeantwoordenVerwijderen