Oranje nieuws - 5 en 6 maart 2009 | De Oranjes

zaterdag 7 maart 2009

Oranje nieuws - 5 en 6 maart 2009

Willem-Alexander in Zweden


Prins Willem-Alexander was donderdag 5 maart samen met Minister Cramer op werkbezoek in Zweden , in de Zweedse stad Malmö werden verschillende locaties bezocht waar mensen milieuvriendelijk en energiezuinig bouwen.


Video: http://www.regering.nl/Actueel/Video_s/2009/maart_2009/Minister_Cramer_en_prins_Willem_Alexander_bezoeken_Malm_Zweden


Fotolinks: Bij een huisje.. - Bezoek aan een school lokaal - Even naar Máx bellen - Prachtige foto!
Máxima in Mill en Venlo
..projectjes van Oranjefonds bezoeken


5 maart bezocht beschermvrouw prinses Máxima weer 2 projecten van het Oranje Fonds. Ze bezocht eerst de Senioren hobby club in Mill. Deze stichting heeft van het Oranje Fonds een financiële bijdrage ontvangen uit het programma Actief ouder worden. Daarna reisde Máxima door naar Venlo. het project Boy 4-ever heeft vorig jaar een appeltje van Oranje gewonnen en kon dus onmogelijk worden overgeslagen.


Foto: http://www.koninklijkhuis.nl/content.jsp?objectid=minazintra:41487Laurentien opent expositie ‘Lees’


Prinses Laurentien opende vrijdag 6 maart de expositie ‘Lees’.Wat gaat over leren lezen. Enkele kinderen werden in een prinsessenstoel gezet en mochten naast de prinses een boekje voorlezen. Ook liet Laurentien samen met heel wat kinderen ballonnen op, dit ter officiële opening van de expositie. Foto: http://www.koninklijkhuis.nl/content.jsp?objectid=minazintra:41506Willem-Alexander en Máxima beleven Poolavontuur opnieuw


W_a_maxima_middelburg Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima waren vrijdag 6 maart in Middelburg om daar het slotevenement van het vierde International Polar Year bij te wonen. De expositie ‘Poolbelevenis’ is georganiseerd door de Nederlandse Organistatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. De organisatie die hen ook uitnodigde naar Antarctica te gaan. Ze maakten in het abdijcomplex een bezoek langs verschillende onderdelen, en luisterden voorafgaand naar toespraken in de Nieuwe Kerk.


Fotoserie:Klik


Royalfanvivian was er bij, zie log: http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanvivian/2009/03/koninklijk-mome.html


©   RoyalfanVivian

2 opmerkingen: