Oranje nieuws , 16 – 18 maart 2009 | De Oranjes

woensdag 18 maart 2009

Oranje nieuws , 16 – 18 maart 2009

Kroonprins bij Wereld Water Forum in Istanboel


Kroonprins Willem-Alexander ( voorzitter Adviesraad voor Water en Sanitatie) is vanaf maandag 16 maart in Istanboel. Hij blijft daar nog tot donderdag. De Prins is daar om het 5e Wereld Water Forum bij te wonen.


Op het Wereld Water Forum is het alles behalve rustig. Op Koninklijk bloed gebied is er naast onze kroonprins nog de Japanse Prins Naruhito te vinden en Vorst Albert van Monaco. Alle Prinsen werden welkom geheten door de President van Turkije, Abdullah Güll. Verder zijn er zo’n 20.000 regeringsvertegenwoordigers en waterdeskundigen , het Nederlandse bedrijfsleven is met ruim 200 bedrijven vertegenwoordigd.


Foto’s: Willem-Alexander en President Abdullah - Met de Iraakse President in gesprek ( Talabani) - 'Staatsieportret' v.l.n.r.: Prins Willem-Alexander, President Jelal Talabani (Irak), Prins Albert (Monaco) , President Abdullah Guhl (Turkije) - Met nog iets meer mensen op de foto - Lol tussen Prins en de Presidenten - Alexander maakt een foto 


Marilène bezoekt Tefaf beurs in Maastricht


Tot zondag 22 maart vindt in Maastricht de 22e editie van de Tefaf Kunst – en antiekbeurs plaats. Prinses Marilène was maandag bij de opening aanwezig.


Op de beurs zijn allerlei kunstwerken te zien, van een gewoon schilderij tot een spinnenweb in een glazen vitrine. Van echte bloemen tot een chique ingerichte kamer met sierlijke lijsten aan de muur.


Aan eten ontbrak het ook niet, want geregeld kwam een schaal langs met o.a.: heldere bouillon van bospaddestoelen, een aardappelsoepje met truffel, een bitterbal van eend met pruimencompôte, framboise macarons met een crème van Parmezaanse kaas, oesters, diverse sandwiches met pastrami, zalm, gerookte kip e.d. Als Marilène dit allemaal genomen heeft zal Maurits ’ s avonds vermoedelijk wel een keertje alleen met Anna, Lucas en Felicia gegeten hebben en lag Marilène bij te komen op de bank.Koningin bezoekt gehandicaptenzorg organisatie in Veldhoven


Dinsdagmiddag 17 maart was Koningin Beatrix in Veldhoven om gehandicaptenzorgorganisatie Severinus te bezoeken.
Ze had staatssecretaris mevrouw dr. M. Bussemaker ook uitgenodigd het werkbezoek bij te wonen.


Tijdens een gesprek werd o.a. duidelijk gemaakt hoe Severinus is omgegaan met het groter worden van de organisatie. Enkele cliënten hadden daarna de dag van hun leven, want de Koningin bezocht – na haar gesprek- enkele woningen.


Foto's: KLIK


Koningin opent Keukenhof
Tulp geniet van Champagne..


Koningin Beatrix opende vandaag de 60e editie van de internationale bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse.


Dit jaar hangt er in het park het thema: ‘USA, New Amsterdam – New York, 400’ Het is namelijk 400 jaar geleden alweer dat New Amsterdam veranderde in ‘New York’. Er is een Amerikaanse tuin aangelegd, een bloembollenmozaïek van het Vrijheidsbeeld en vele andere Amerikaanse kenmerkende objecten. Je zou denken dat alleen bij officiële opening van een schip een doop kan plaatsvinden, maar waarom zou de champagne ook niet over een stel bloemen gegiet kunnen worden? De Koningin had de eer om champagne over de ‘Spring Garden’ tulp te gieten en daarmee was de 60e jubileumeditie van de Keukenhof officieel geopend.


Foto’s:KLIK


Ter gelegenheid van de jubileumeditie, een terugblik aan foto’s van Oranjes en de Keukenhof, door de jaren heen:


Juliana en dochters (1950) - Op 2 mei 1962 brengen koningin Juliana en prins Bernhard een bezoek aan de Keukenhof in Lisse. Dit in verband met de viering van huin 25-jarig huwelijksfeest. Onder de gasten o.a. koningin Farah en de Sjah van Perzië, koning Olav, koningin Elisabeth en prins Philip - Willem-Alexander en Máxima (2001) - Tussen de bloemetjes - Willem-Alexander opent de 59e editie (2008) - Willem-Alexander plant de Willem-Alexander tulp (2003) - Margriet opent de Keukenhof (2005) 
Pieter reikt prijs voor beste foto uit


Prof.mr. Pieter van Vollenhoven reikte vanavond de vakjuryprijs uit aan de winnaar van de ‘Gelders Nieuwsfoto 2008’ De vakjury nomineerde 30 foto`s van de 135 inzendingen voor de prijzen. Alle ingezonden foto`s waren het afgelopen jaar in het nieuws en hebben een Gelders nieuws-item als onderwerp.


Foto’s: KLIK© RoyalfanVivian

8 opmerkingen:

 1. Leuke foto's van de prins in Istanboel! Hij is wel een stukje groter dan de andere.
  Ook leuk om Marilène weer eens te zien! Volgens mij heeft ze wel een mooi jasje aan!
  Super leuk dat de koningin ook enkele woningen bezocht, zullen de mensen inderdaad wel leuk gevonden hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto van Marilène! Jammer dat dit bezoek niet van tevoren is aangekondigd...!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat we Marilène ook weer eens zien!Haar jasje ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marilene staat leuk op de foto! Volgens mij had ze het wel naar haar zin! Leuke fotos ook van Prins WA!
  Mijn nieuwe quizzenserie is online, het zou leuk zijn als je meedeed!
  Voor je deelname aan de vorige staat als dank een collage online, je werd eerste!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke foto van Mariléne! Nog nergens gezien.. Voor zover ik kan zien, ziet ze er leuk uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke foto van Marilène en ze draagt een mooi jasje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's. Marilene staat er heel vrolijk op.
  De koningin staat er ook mooi op. Mooi kleurtje, haar kleding. Past goed bij de voorjaarsbloemen in de Keukenhof!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een leuke foto van marilene!!
  nu doetie het wel:p

  BeantwoordenVerwijderen