Oranje nieuws 10 en 11 maart 2009 | De Oranjes

woensdag 11 maart 2009

Oranje nieuws 10 en 11 maart 2009

Artiesten aan de Koninklijke tafel!


Een aantal zangers at gisteren – 10 maart- eens op een plek wat niet iedereen na kan vertellen, Rapper Brainpower, De Dijk-zanger Huub van der Lubbe en cabaretier Freek de Jonge mochten gisteren aanschuiven bij niemand minder dan Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima.
Het prinselijk paar had de 3 ‘talenten’ uitgenodigd omdat ze verschillende prijzen hebben gewonnen. Niet dat ze ergens een bingootje gewonnen hebben, maar echt prijzen om trots op te zijn zoals ‘popprijs’ en ‘oeuvreprijs’. Brainpower gaat de boeken in als de 1e hiphop-artiest die bij Willem-Alexander en Máxima mocht eten.


Máxima opent de deur in nieuw gebouw Hogeschool Utrecht


Prinses Máxima opende dinsdag – 10 maart- op de Uithof het nieuwe gebouw van de Faculteit Educatie van Hogeschool Utrecht.
Daarna maakte de Prinses kennis met diverse onderdelen van de faculteit en sprak met leerlingen. Door het openen van een deur op een podium was de Faculteit Educatie officieel geopend.


Foto’s: KLIK© Marieke, http://www.royalfotograaf.web-log.nl/


Overname verboden!


Laurentien omhelst Paddington en neemt hem mee naar huis
..prinses presenteert pakket: 'het begint met lezen'.

Prinses Laurentien was net als Máxima in Utrecht, zij presenteerde het startpakket: ‘Het begint met lezen’ in het Spoorwegmuseum.
'Het begint met lezen' is een startpakket voor medewerkers in de kinderopvang, dat gericht is op leesbevordering bij kinderen. Daarnaast biedt het pakket handvatten om laaggeletterdheid bij ouders en collega`s bespreekbaar te maken en aan te pakken.


Fotoserie: KLIK

Koningin opent Verkade fabriek


Het water liep haar in de mond toen Koningin Beatrix vandaag bij het Zaans museum was om daar het nieuwe Verkade Paviljoen te openen.
Ze werd welkom geheten door ‘de meisjes van Verkade’ en bezocht vervolgens het museum. Daar is een fotocollectie te zien van ongeveer 8000 foto’s, de Koningin zal die wel niet allemaal bekeken hebben want ze had veel meer interesse in een chocoladereep. Op een machine/band kreeg ze te zien hoe zo’n reep een chocoladelaagje krijgt. Het Verkade Paviljoen werd officieel geopend door het laten luiden van een zogenoemde ‘prikklok’


Foto's: KLIK

4 opmerkingen:

  1. Leuke log hoor, zo te zien deed Laurentien het weer erg leuk, zo spontaan altijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie outfit van Maxima, die van Laurentien vind ik niet zo mooi, ook haar oorbellen lijken mij heel zwaar. Wel leuk zo een overzicht !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke outfit van Máxima. Laurentien vind ik niet zo'n toppertje aan hebben, haar kapsel vind ik wel beter nu ze het iets langer heeft.

    BeantwoordenVerwijderen