KONINKLIJK MOMENT: Willem-Alexander en Máxima in Middelburg! | De Oranjes

zaterdag 7 maart 2009

KONINKLIJK MOMENT: Willem-Alexander en Máxima in Middelburg!

Vandaag kwamen Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima naar Middelburg om het 4e ‘International Polar Year’ te bezoeken. Zie voor verder nieuwsbericht, log: http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanvivian/2009/03/oranje-nieuws-2.html


Ook ik – royalfanvivian- was erbij, en niet zo zeer om foto’s te maken (die kun je achteraf toch wel zien ) maar een blik en een zwaai van de Prins en Prinses zou ik al voldoende vinden. Ze kwamen keurig op tijd om 13.50 aan , voorafgaand vlogen in de lucht al helikopters,in een van hen bevonden zich Willem-Alexander en Máxima. Bij aankomst kregen ze bloemen aangeboden vanuit het publiek tegenover hen. Daarna liepen ze steeds verder weg langs het publiek en kwamen helaas achterlangs de auto weer terug om de kerk in te gaan… Voordat ze de kerk ingingen trok Máxima de sjaal van zich af. Dat was best een leuk moment om te zien, daaronder droeg ze het rode jurkje –met korte mouwen!- wat ze al eens eerder gedragen heeft vorig jaar. Ook bij de kerk kregen ze een bloemetje en poseerden ze voor de persfotografen, omdat allerlei mensen van beveiliging e.d. voor m’n neus ging staan had ik moeite met ze te zien en ze te fotograferen – allemaal bewegende foto’s.. maar ben gelukkig niet zo heel klein en als ik op m’n tenen ging staan kon ik net boven een verslaggever heen kijken…


Toen ze de kerk in waren, en daarna op het afgesloten abdijcomplex de poolexpositie bekeken ben ik met een Koninklijk tijdschrift ergens gaan zitten. Nog even genoten van de fotosessie in Lech en de reis naar Oman en de Verenigde Arabische Emiraten…maar dit keer met nog een heerlijker gevoel..namelijk dat deze Prins en Prinses enkele meters van mij verwijderd waren..


Het vertrek liep wat uit maar ik stond dit keer precies recht tegenover de deur van de kerk. Toen die op een gegeven moment openging zag je een ‘powerpoint’ aan foto’s van poolonderzoek en ook wat dieren zoals zeehonden. Deze voorstelling hebben Willem-Alexander en Máxima o.a. ook bekeken. Toen ze uit de kerk kwamen zag ik ze eindelijk eens van dichtbij en van top tot teen. Mijn camera had ik overbelast met teveel klikken en die gaf ineens aan dat de batterijen op waren (bleek achteraf nog gewoon vol te zijn) ik moest dus op het moment dat Willem-Alexander mijn kant op kwam om links in de auto in te stappen mijn camera verwisselen voor de camera van m’n mobiele telefoon. Dit heb ik gedaan zonder naar het apparatuur te kijken, want de prins was namelijk op nog geen meter afstand en zwaaide daarna nog (is wel even wat belangrijker dan een stomme camera)… dit heb ik helaas dus niet op foto , maar wel in herinnering. Daarna stapten ze in de auto en vertrokken weer….


Lang in de kou geweest, van 12.15 tot 16.00 uur , maar voor Máxima en Willem-Alexander had ik het graag over. En wist ik ook eens hoe het is om het zo koud te hebben , net als zij ervaren hebben op Antarctica..


Hieronder nog wat bewogen en mislukte foto’s die ik nog heb weten te redden uit m’n camera’s..


Middelburg


Het was weer een mooie dag in het leven van RoyalfanVivian!

12 opmerkingen:

 1. Het is toch niet zo erg dat je foto's niet allemaal zo goed en scherp gelukt zijn. De herinnering van zulke supermooie momenten zitten in je hoofd en die pakt niemand je af!!! Geweldig dat je ze zo dichtbij hebt gezien! Zoiets is mij nog nooit overkomen, maar ja, in Twente is natuurlijk ook niet genoeg te beleven voor de Oranjes. Het is zo'n uithoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hele leuke foto's! gaaf dat je ze weer gezien hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De foto's vallen best mee, hoor. Het zijn leuke en gezellige foto's en net wat je zelf schrijft; het was een mooie dag en ik denk een hele mooie ervaring die je niet snel zal vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je erbij was! Een hele leuke ervaring :) En toch nog mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk!
  Je hebt toch heel wat leuke foto's gemaakt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er zitten heel wat leuke foto's bij! Leuk dat je er zelf bij kon zijn! Ik vind dat Máxima er leuk uit zag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat lijkt me dat leuk om bij zo iets te zijn. Je hebt enige foto's gemaakt vind ik, echte sfeer foto's. Gelukkig was het mooi weer he.
  Ben benieuwd naar de volgende foto's. Ik ben al 57 jaar een enorme fan.
  Heb pas deze site gevonden vind hem heel mooi. succes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt leuk dat je er bij was en leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om je foto-reportage te zien! Kunnen wij zien hoe jij het beleefd hebt...
  Je hebt dus Maximaal genoten:)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk dat je er bij kon zijn! En je hebt ook mooie foto's gemaakt zie ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk verslag ! Heel leuk dat je ze nog eens hebt gezien en nog redelijk dichtbij ook, je hebt mooie foto's kunnen maken !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie foto's zeg
  leuk dat je ons laat meegenieten

  BeantwoordenVerwijderen