Prinses (Maria) Carolina | De Oranjes

zondag 14 september 2008

Prinses (Maria) Carolina

Deel 4 thema: 'Kinderen van prinses Irene'


Deel4foto2


De ouders van prinses Maria Carolina, prins Carel Hugo van Bourbon Parma en Prinses Irene en zijn op 29 april 1964 getrouwd in Rome. Zij heeft al 2 oudere broers namelijk de prinsen Carlos en Jaime en 1 oudere zuster prinses Margarita.


In het Radboudziekenhuis te Nijmegen wordt op 23 juni 1974 een meisje geboren die de volgende namen meekrijgt: Maria Carolina Christina. Als prinses Irene het ziekenhuis mag verlaten gaat ze logeren op paleis Soestdijk, voordat ze terugkeren naar Frankrijk.


Fotolink: Baby Carolina


Ze wordt gedoopt op 21 juli 1974 in het kasteel van Lignières in Frankrijk. Hierbij traden prins Claus en prinses Christina als peten op, waarbij prinses Christina bij deze gebeurtenis zong.


Fotolink: Doop Carolina


Prinses Carolina was zes jaar oud toen haar ouders besloten te gaan scheiden. Ze trok met haar moeder, haar broers en zus in bij haar grootouders op Paleis Soestdijk, later in de witte villa vlak bij paleis Soestdijk en weer later naar een villa in Wijk bij Duurstede. Ondanks de scheiding tussen haar ouders bleef haar vader toch contact houden met de Koninklijke familie. Prins Carlos Hugo is nog regelmatig te zien bij verschillende gebeurtenissen in de familie.Fotolink: Carolina in 1977 en 1978


Terug in Nederland als haar ouders gescheiden zijn, gaat zij naar de Internationale School te Eerde bij Ommen. Prinses Carolina is samen met haar broers en zus in 1996 bij Koninklijk Besluit ingelijfd bij de Nederlandse Adel. Hierdoor mogen de kinderen van prinses Irene voortaan als prinsen en prinsessen uit het Huis De Bourbon de Parma deel uitmaken van de Nederlandse adel. Omdat zij deel zijn van de Koninklijke Bourbon-Parma's hebben zij tevens het predicaat "Koninklijke Hoogheid". Ze zijn hierdoor hoger in rang dan de kinderen van prinses Margriet.


Fotolink: In de tuin van Paleis Soestdijk, 1993


1,2 en 3 september 1996: Prins Carel Hugo brengt met zijn 3 kinderen een officieel bezoek aan hun stamland Parma. Zie ook en meer in themadelen:Kinderen van Prinses Irene


Fotolink: Carolina met broer en vader


Prinses Carolina studeerde in Amsterdam en Harvard politicologie. Ze heeft een succesvolle carrière bij de Verenigde Naties. Ze is hiervoor werkzaam geweest in het hoofdkantoor in New York en daarna in probleemgebieden zoals Eritrea, Gaza (Palestina) en Atjeh (Indonesië) na de Tsunami. Deze toegewijde prinses is momenteel werkzaam vanuit Genève. Ook studeerde zij politieke wetenschappen in Amsterdam.


Prinsescarolina Prinses Carolina is met grote regelmaat te zien bij grote Oranje-gebeurtenissen. In 2001 was zij zelfs een van de bruidsmeisjes bij het huwelijk van haar neef prins Constantijn en ministersdochter Laurentien Brinkhorst. Bij de doop van hun dochtertje Eloise van Oranje-Nassau van Amsberg trad prins Carolina als een van de peten op.Bij de uitvaarten van haar opa en oma ontbrak zij - vanzelfsprekend- ook niet, en tevens was zij aanwezig bij het verjaardagsfeest van neef Willem-Alexander in 2007


Fotolink: Recente foto's


(Met dank aan Anja van der Steen,
Foto: Screenshots en RVD)


© Royalfanvivian

6 opmerkingen: