Oranje nieuws -29 augustus 2007 | De Oranjes

woensdag 29 augustus 2007

Oranje nieuws -29 augustus 2007

Kroonprins op bezoek in Ommen
Kroonprins Willem-Alexander heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan de 200ste Johanniter vakantieweek in Ommen. Dat zijn groepsvakanties voor ouderen met een handicap, georganiseerd door de Johanniter Orde in Nederland.
Tijdens zijn bezoek heeft de Prins kennis gemaakt en gesprekken gevoerd met de vakantiegangers en begeleidende stafleden. Ook kreeg hij uit handen van jhr. mr. J.P. de Savornin Lohman, co-adjutor van de Johanniter Orde, het jubileumboek aangeboden.
foto:
http://www.anp-photo.com/search.pp?page=1&ShowPicture=6185283&pos=2 

Koningin brengt werkbezoek aan Koninklijke Luchtmacht
Hare Majesteit de Koningin heeft woensdagmiddag 29 augustus in Gilze-Rijen een werkbezoek gebracht aan de Koninklijke Luchtmacht.
Op de vliegbasis sprak zij over de oprichting van het Defensie Helikopter Commando aldaar. Daarnaast sprak zij met vliegers en technisch personeel die recent in Afghanistan hebben gediend.
De minister van Defensie heeft in 2004 besloten tot de vorming van één helikoptercommando voor alle militaire helikoptereenheden. De samenvoeging moet leiden tot een meer doeltreffende inzet van de helikoptercapaciteit. Personeel, kennis en middelen zullen hiertoe efficiënter worden ingezet. De activiteiten die nu nog plaatsvinden vanaf Vliegbasis Soesterberg worden de komende tijd afgebouwd. Hetzelfde geldt voor een aantal helikopteractiviteiten die plaatsvinden op Marine Vliegkamp de Kooij. De Koningin sprak over deze ontwikkelingen met de directeur Operaties Commando Luchtstrijdkrachten en het managementteam van de vliegbasis.
Daarnaast had de Koningin een gesprek met technisch personeel, gevolgd door een ontmoeting met uit Afghanistan teruggekeerde Apache helikoptervliegers. Tijdens deze ontmoeting spraken de vliegers over hun ervaringen met gevechtsacties. Tenslotte sprak de Koningin met personeel van de vliegbasis, onder andere over de ondersteuning van de ISAF-uitzending.

(Bron: RVD, Foto: Ministerie van Defensie)

7 opmerkingen:

 1. Ze zijn er dus ook weer van vakantie?
  Weet jij toevallig ook waarom 'De Oranjes' niet bij de doop van het dochtertje van PC en Anita waren?
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat viel mij ook op Jet en Leetje dat de koningin en haar zonen er niet waren. De reden weet ik niet, mischien andere verplichtingen???. de doop is ergens tussengepland, nadat deze al een keer was verzet i.v.m. de ziekenhuisopname van Pieter Christiaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar is naar mijn weten geen reden voor bekend gemaakt, maar bij RTL Boulevard werd er gezegd dat het misschien komt omdat Pieter-Christiaan geen officeel lid meer is van het Koninklijk Huis..
  dan nog vind ik het vreemd moet ik zeggen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bril staat de koningin goed. Ze lijtk net op mn oma zo...:-P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar Anita enzo waren wel bij de doop van Leonore. Beetje vreemd dus. Ook vreemd als ze allemaal andere verplichtingen hadden, want daar stond niks van bekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beatrix en een bril?? Zie je niet vaak!

  BeantwoordenVerwijderen