Oranje nieuws-7 augustus 2007 | De Oranjes

dinsdag 7 augustus 2007

Oranje nieuws-7 augustus 2007

Vanavond kunnen royalfans weer heerlijk 2 programma´s bekijken op de televisie. Zo is er om 20.15 op ZDF de 6-delige documentaire: Die königskinder. Met vanavond het verhaal van Felipe en Letizia van Spanje. Het is wel in het Duits, maar goed te volgen en erg leuk. (heb de vorige aflevering bekeken van Haakon en Mette-Marit, maar de eerste aflevering over Willem-Alexander en Máxima heb ik dan weer gemist…Oranjefan noem je dat dan..) De aflevering duurt zo´n 3 kwartier.
Om 22.40 uur kunnen we zappen naar de Nederlandse zender, en wel Nederland 2. Daar volgt in het programma ‘waar was u toen?’ een terugblik op het aftreden van Koningin Juliana en het aantreden van Koningin Beatrix. Aan het woord komt onder andere toenmalig premier Dries van Agt. Aan hem de vraag of de rellen die destijds plaatsvonden in Amsterdam onder de noemer 'geen woning, geen kroning' voorkomen hadden kunnen worden. Verder veel beelden van 30 april 1980, met Juliana en Beatrix op het paleisbalkon, de demonstraties en gevechten tussen krakers en politie. Ook een gesprek met een actievoerder van toen, die tijdens het gesprek rondloopt door de straten waar het toen allemaal gebeurde.
(Tekst: Vivian Valke, gebruik gemaakt van www.tvgids.nl, EO,

6 opmerkingen:

 1. Hoi, Ik ga vanavond zeker kijken, leuk dat je het op je site hebt gezet, anders had ik het niet gezien. De aflevering over Willem-Alexander en Maxima op internet bekijken. http://www.zdf.de/ZDFmediathek/inhalt/5/0,4070,5570245-6-wm_dsl,00.html Op deze site moet hij te zien zijn. Veel plezier...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, Ik ga vanavond zeker kijken, leuk dat je het op je site hebt gezet, anders had ik het niet gezien. De aflevering over Willem-Alexander en Maxima op internet bekijken. http://www.zdf.de/ZDFmediathek/inhalt/5/0,4070,5570245-6-wm_dsl,00.html Op deze site moet hij te zien zijn. Veel plezier...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb geen Tv, dus ik kijk niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk dat programma over die Koningskinder. Maar ik wil even zeggen dat de eerste over victoria van zweden ging en de tweede ging over willem-alexander en maxima.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat wij het niet kunnen zien. Lijkt ons wel gaaf. Maar jah...!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O..dan heb ik dus nog een aflevering gemist..
  Bedankt voor de link Dagmar!

  BeantwoordenVerwijderen