Oranje nieuws -22 augustus 2007 | De Oranjes

woensdag 22 augustus 2007

Oranje nieuws -22 augustus 2007

Prins Willem-Alexander op werkbezoek in Grave
20 Prins Willem-Alexander heeft dinsdag een bezoek gebracht aan Grave. Daar heeft hij het bedrijventerrein Wisseveld bezocht. Een deel van het terrein ligt aan de rivierkant van de dijk. De bedoeling is dat er in het rivierbed een woon-, werk-, en zorggebied komt.
Tot voor kort was daar een betoncentrale. Daar moeten ongeveer 45 paalwoningen komen en mogelijk komt er ook een grand café. Willem-Alexander bezocht ook een soortgelijk project in het Gelderse Maasbommel.
(Tekst en foto: Omroepbrabant.nl)

Beatrix gaat op Drakensteyn wonen
Koningin Beatrix gaat na haar aftreden weer op kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche wonen. Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Het kasteel, dat sinds jaar en dag eigendom is van de koningin, wordt verbouwd. "De Koningin wil Kasteel Drakensteyn geschikt maken voor meer intensieve bewoning", zo staat er te lezen. "Het kasteel wordt aan de nieuwe eisen van Monumentenzorg aangepast en ook aan de eisen van de tijd door bouwkundige, elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden."
Rond Drakensteyn wordt een hoog hek aangelegd. De RVD meldt op de site van het koninklijk huis dat dit hek niet is bedoeld voor de privacy van de koningin maar om haar veiligheid te waarborgen. "De veiligheidseisen worden vastgesteld door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Het bestaande hekwerk voldeed niet meer aan de huidige beveiligingseisen. Het nieuwe hekwerk wordt standaard gebruikt bij beveiliging van het Koninklijk Huis, bijvoorbeeld bij Paleis Huis ten Bosch en Villa Eikenhorst."
Koningin Beatrix woonde in het kasteel voordat ze koningin werd. Ze beleefde er gelukkige jaren met prins Claus; ook werden al haar kinderen geboren terwijl ze op Drakensteyn woonde.
Bron: RTLnieuws,

1 opmerking: