Oranje nieuws-11 augustus 2007 | De Oranjes

zaterdag 11 augustus 2007

Oranje nieuws-11 augustus 2007

Prinses Mabel viert vandaag haar 39e verjaardag. Hartelijk gefeliciteerd!

Geen straf voor majesteitsschennis
Justitie gaat een 17-jarige journaliste van het internetmagazine Spunk en een cameraman niet vervolgen. De twee waren aangeklaagd wegens majesteitsschennis. De zaak is geseponeerd, zegt het OM.
De politie arresteerde de twee vorige week op de Dam in Amsterdam. Het meisje droeg een T-shirt met de tekst 'Beatrix is een hoer'. Spunk wilde voor een reportage weten van voorbijgangers welke tekst zij het meest kwetsend vonden. De journaliste en de camaraman zaten drie uur vast in een cel. De politie nam het videomatariaal in beslag.
Eerder op dezelfde dag veroordeelde de rechtbank in Amsterdam een man tot een boete van 400 euro omdat hij koningin Beatrix had beledigd. "Ik haat jullie koningin. De koningin van Nederland is een hoer", had de man geroepen. Het was voor het eerst in jaren dat iemand een straf kreeg voor majesteitsschennis.
(Bron: RTLnieuws)

Prins Constantijn en prinses Laurentien openen Grachtenfestival
Prins Constantijn en prinses Laurentien hebben vandaag in Amsterdam de officiële opening verricht van het tiende Grachtenfestival. Ze deden dat bij het Muziekgebouw aan 't IJ. Aansluitend geeft het ensemble Amsterdam Brass in datzelfde theater het eerste concert van het evenement. Ook het speciaal voor het jubileum samengestelde Grachtenfestivalorkest treedt op. foto´s: http://www.ppe-agency.com/500px/Aug2007/07081114.jpg http://www.ppe-agency.com/500px/Aug2007/07081105.jpghttp://www.ppe-agency.com/500px/Aug2007/07081111.jpg

4 opmerkingen:

 1. prinses Mabel van harte gefeliciteerd en ja, dat is Nederland; de zaken seponeren. Dit kan en mag blijkbaar allemaal in nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch een schande dat ze de koningin zo uitschelden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd Prinses Mabel!
  Wat een leuke foto´s van Constantijn en Laurentien!
  Leuk, vrolijk jurkje:D

  BeantwoordenVerwijderen