‘Prinses Alexia gaat aan de RUG (Rijksuniversiteit Groningen) studeren’ | De Oranjes

dinsdag 4 juni 2024

‘Prinses Alexia gaat aan de RUG (Rijksuniversiteit Groningen) studeren’

Vandaag lekte uit dat Alexia een e-mailadres bij de Rijksuniversiteit Groningen heeft en kan dus worden aangenomen dat de prinses vanaf september in Groningen gaat studeren.
Al eerder waren er geruchten dat prinses Alexia naar haar tussenjaar het studentenleven gaat voortzetten in Groningen. Meerdere malen werd ze in de stad gesignaleerd. De Rijksvoorlichtingsdienst wil de studiekeuze van de middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima ‘ontkennen noch bevestigen’. Misschien kan de prinses aanstaande vrijdag, tijdens het persgesprek, de geruchten zélf bevestigen of ontkennen. Ze zou het immers ‘laten weten’ zodra ze het weet.. 

Het zou niet de eerste keer zijn dat één van de Oranjes een studie in het noorden van het land gaat volgen. De prinsen Maurits en Bernhard studeerden er ook. Maurits ontmoette er zelfs zijn vrouw Marilène. Wellicht ontmoet Alexia ook een vriend op de universiteit, in het uitgaansleven óf bij studentenvereniging Vindicat. Zeker is dat Alexia zowel de studentenverenigng én het café 'Paleis Soestdijk' (waar Maurits en Marilène elkaar leerden kennen) al heeft bezocht. Volgens de barman rookte prinses Alexia een sigaret en dronk ze het drankje Limoncello. Ze voelt zich dus al helemaal thuis in het noorden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten