Koninklijk Paar bezoekt Verenigde Staten - II | De Oranjes

dinsdag 11 juni 2024

Koninklijk Paar bezoekt Verenigde Staten - II

“We gaan niet trouwen hoor”, aldus Máxima tijdens een ochtendwandeling door Jones Street, een bekende straat in Savannah waar vandaag de tweede dag van het werkbezoek begon.
Willem-Alexander reageerde daarop met een grappende verwijzing naar de stad Las Vegas. 'Savannah staat om veel dingen bekend, maar niet om snelle huwelijken.' Bij de fontein werden de koning en koningin opgewacht door tientallen Amerikanen, die hoopten een foto te kunnen maken. Aan burgemeester Johnson de taak de foto's te nemen. 'Hij is goed in leidinggeven, maar of hij ook foto's kan maken...', vroeg de koning zich af.
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bekeken verder dinsdag een muzikaal optreden op Savannah State University, en ging onverwachts meedansen. De studenten bespeelden allerlei instrumenten, van saxofoons tot trommels en trompetten, en maakten daarbij vrolijke dansbewegingen. Ook het koningspaar werd het podium opgeroepen. Willem-Alexander twijfelde geen moment en nam de koningin mee. Met de armen maakten ze maaiende bewegingen van links naar rechts, terwijl Willem-Alexander zijn vrouw af en toe lachend iets toefluisterde.
Vervolgens gingen ze in dialoog met studenten en black entrepreneurs over ondernemerschap en internationale ambities. Parallel aan het bezoek vindt een AI conferentie plaats met Nederlandse en Amerikaanse universiteiten. Vanmiddag werd de Port of Savannah bezocht, de snelst groeiende en vierde drukste containerhaven van de Verenigde Staten. Na een rondleiding op de terminal woonden ze een afsluitende bedrijvensessie over sustainable port development en hinterland and connectivity bij.
Tijdens het gesprek werkte Máxima even haar lipgloss bij:
Het bezoek aan Savannah werd afgesloten met een netwerkbijeenkomst in het Telfair Museum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten