Koningin Máxima (in uniform) laat explosieven ontploffen tijdens militaire oefening | De Oranjes

vrijdag 21 juni 2024

Koningin Máxima (in uniform) laat explosieven ontploffen tijdens militaire oefening

Zo zagen we koningin Máxima niet eerder: in een uniform van de Koninklijke Landmacht bezocht ze het Regiment Genietroepen in Den Bosch. De genie is een gevecht ondersteunende eenheid. Dit specifieke krijgsmachtonderdeel is getraind in het vrijmaken van de hindernissen en het bouwen van militaire infrastructuur zoals bruggen en veren. 


Onder het motto ‘Samen banen wij de weg, Sodeju!’, lopen genisten voorop, zoeken een weg of bouwen er één. Het is weer de week van het leger voor de Oranjes. Koning Willem-Alexander was gisteren aanwezig bij een helikopteroefening in Engeland, waar hij meevloog in een Apache-gevechtshelikopter tijdens een trainingsvlucht. Koningin Máxima kreeg aan het begin van het werkbezoek een korte toelichting over de werkzaamheden van de genie. Hierna deed ze mee aan een gebiedsverkenning die noodzakelijk is om het gebied vrij te maken van hindernissen. Tijdens de oefening kreeg ze uitleg over de hindernissen, de manoeuvres en sprak ze met veteranen. 

Daarna werd Koningin Máxima met militaire voertuigen naar het tweede oefenonderdeel gebracht. De tweede oefening bestond uit het verzorgen van een oversteek over water. Na uitleg werd Máxima in een pantsergeniegroep opgenomen voor een verplaatsing per Boxer naar de eerste hindernis. Het bleek om een bemijnde draadhindernis te gaan. Deze werd samen met de groep doorbroken. De koningin drukte uiteindelijk zelf op de rode knop. De explosieven ontploften. Als afsluiting zong de koningin mee met het Mineurslied en dronk brandewijn.

Foto's: Ministerie van Defensie 

1 opmerking:

  1. Totaal iets anders deze keer, uniform ipv gala of als ze ergens voor een werkbezoek.
    Maar ik moet zeggen, dit staat ze ook erg goed

    BeantwoordenVerwijderen