FOTOSESSIE 2024: TUIN PALEIS HUIS TEN BOSCH | De Oranjes

vrijdag 7 juni 2024

FOTOSESSIE 2024: TUIN PALEIS HUIS TEN BOSCH

De tuin van Paleis Huis ten Bosch vormde vandaag weer het decor van de jaarlijkse zomerfotosessie van het Koninklijk gezin. Hondje Mambo was er ook weer bij en rolde van blijdschap in het gras. Ook toonde hij interesse in de cameratassen. Geen strandsessie dit jaar, maar weer gewoon in eigen tuin poseerden koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen. Labradors lijken geen deel meer uit te maken van het gezin. Maar de kleine Mambo liet al eerder zien niet bang te zijn voor een horde fotografen en rolde dit keer gezellig door het gras. De zomersessie is redelijk vroeg dit jaar, niet aan het begin van de vakantie maar omdat het gezin momenteel compleet is. Prinses Ariane is al even vrij van haar kostschool, het UWC Adriatic in Italië. Prinses Amalia heeft haar tentamens erop zitten en prinses Alexia zit aan het einde van haar tussenjaar. Ariane had een zomerse strandjurk aan, terwijl Alexia meer in herfsttinten gekleed was.
Zoals gebruikelijk werd geïnformeerd naar het studieleven van de prinsessen (alsof dat het belangrijkste in het leven is) Amalia vertelde dat ze door de studentendemonstraties in Amsterdam „iets meer stress” had voor haar tentamens. „Ik vind het echt heel waardevol dat we in een land leven waar iedereen, niet alleen studenten, zich ook uit mogen spreken over dingen waar ze zich zorgen over maken, maar ik denk niet dat ik de enige student ben die vindt dat dat iets meer stress heeft opgeleverd voor de tentamens, want het viel net voor de tentamens.” Amalia heeft de uitslag nog niet gekregen zei ze. Hoewel de prinsessen al hun hele leven in de spotlight staan en met deze fotomomenten te maken hebben, blijft het spannend voor ze, zeiden ze. "Als klein kind kan het heel intimiderend en eng zijn. Maar naarmate je ouder wordt, begrijp je meer wat er aan de hand is", zei de kroonprinses. Ook haar 18-jarige zus, prinses Alexia, vindt de muur van persfotografen nog steeds intimiderend. "We zijn niks anders gewend, maar het blijft doodeng en heel spannend. We moesten er wel aan wennen. Je wil het perfect doen, maar niemand is perfect en niemand doet alles perfect. Het is denk ik belangrijk dat wij dat onthouden." 

Het mysterie waar prinses Alexia gaat studeren blijft toch nog even voortduren. ,,Welke het nou wordt, dat hangt echt van persoonlijke redenen af’’, zei ze. Ze is bij meerdere universiteiten ingeschreven, zoals haar ouders de prinsessen vroeger ook bij verschillende basisscholen inschreven.. ,,Wij willen het zelf ook graag weten’’, voegde Koning Willem-Alexander toe. Hondje Mambo inspecteert ondertussen de tassen van de pers. "Wie heeft er eten in z'n tas?", grapt Amalia.
Na al dat studiegezeur, liet de koning nog even weten dat we als land blij moeten zijn met 14 jaar Rutte: ""Het is heel bijzonder om elf jaar lang, sinds mijn inhuldiging, met dezelfde minister-president samengewerkt te hebben," zei de koning. Hij benadrukte dat de samenwerking met Rutte altijd goed is verlopen. Met het aanstaande vertrek van Rutte als premier, zal dit voor veel mensen even wennen zijn. "Er is een hele generatie in Nederland opgegroeid die niet beter weet dan dat Rutte minister-president is," merkte Willem-Alexander op. "Dus voor heel Nederland zal het een verandering worden. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik met elke volgende minister-president ook heel goed kan en zal samenwerken."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten