Koninklijk Paar bezoekt Verenigde Staten - III | De Oranjes

woensdag 12 juni 2024

Koninklijk Paar bezoekt Verenigde Staten - III

Het bezoek aan Albany begon vandaag met een ontvangst bij gouverneur Kathy Hochul van New York in de Governor’s Mansion. Na de ontvangst vond een gesprek plaats met de gouverneur en Nederlandse CEO’s van bedrijven die actief zijn in Albany, een belangrijke techhub van de Verenigde Staten.
Na de lunch bracht het onherkenbare Koninklijk Paar een bezoek aan NY Creates, een techhub van New York en één van de belangrijkste plekken ter wereld voor semiconductor research en development.
Tijdens het bezoek kreeg het Koninklijk Paar een rondleiding door het gebouw inclusief de ‘cleanroom’ met een machine van ASML. Ook ontmoetten de Koning en Koningin Máxima een Nederlandse bedrijfsdelegatie op het gebied van semicon (halfgeleiders) en de daarin geïntegreerde fotonica en overige bedrijven en organisaties die actief zijn in New York. Het Koninklijk Paar nam deel aan het laatste onderdeel van het seminar. Tijdens dit onderdeel sprak gouverneur Hochul, en werd er een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend door Nederland en de staat New York om de samenwerking op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en productie van semiconductors verder te versterken. Ook hield de Koning een korte toespraak.
In de Schuyler Mansion, het historische huis uit 1763 van Nederlanders Philip J. Schuyler en Catharine van Rensselaer, sprak het Koninklijk Paar met jongeren over klimaat en een gezonde leefomgeving samen met gouverneur Kathy Hochul van New York en andere New Yorkse politici. De dag in Albany werd afgesloten met een netwerkbijeenkomst in de Governors Mansion waarbij er vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de culturele sector aanwezig waren. Koning Willem-Alexander hield ook hier een korte toespraak tijdens de receptie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten