Koninklijk Paar in Normandië bij herdenking D-Day | De Oranjes

donderdag 6 juni 2024

Koninklijk Paar in Normandië bij herdenking D-Day

Het Koninklijk Paar en minister-president Rutte woonden donderdag de internationale herdenking van D-Day bij op Omaha Beach, Frankrijk.
Bij de herdenking op Omaha Beach waren ook veteranen en militairen aanwezig, evenals regeringsleiders van geallieerde landen.
Gelukkig had Máxima een sjaal bij zich voor de kou:
Het is vandaag tachtig jaar geleden dat de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de kust van het Franse Normandië aankwamen. Deze dag staat ook wel bekend als D-Day en de dag waarop de bevrijding van West-Europa begon. Bij de herdenking op Omaha Beach waren diverse Europese koningshuizen en regeringsleiders aanwezig. Naast koning Willem-Alexander en koningin Máxima, waren ook de Belgische koning Filip en koningin Mathilde erbij. Koning Frederik van Denemarken, de Noorse kroonprins Haakon en prins Albert van Monaco betuigden eveneens hun steun. Namens de Britse koninklijke familie was prins William afgevaardigd. Voorafgaand aan de herdenking werden de prominenten ontvangen door de Franse president Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten