Nieuwsoverzicht week 40 - 2023 | De Oranjes

zondag 8 oktober 2023

Nieuwsoverzicht week 40 - 2023


Koning Willem-Alexander heeft maandagmiddag een bezoek gebracht aan publiekslocatie Delfshaven van de gemeente Rotterdam. De publiekslocatie aan het Looiershof is na de dodelijke geweldsincidenten van afgelopen week door de gemeente opengesteld als plek van samenkomst en troost en als locatie waar betrokkenen terecht kunnen voor hulpverlening en vragen.
Koningin Máxima bracht dinsdagmiddag een werkbezoek aan het politienetwerk Roze in Blauw op de Politieacademie in Amsterdam. Het werkbezoek vindt plaats in het kader van Diversity Day.
De originele NSDAP-lidmaatschapskaart van Prins Bernhard is gevonden. De kaart van Adolf Hitlers nazipartij zit in het privéarchief van de prins. Dat staat volgens NRC in een boek dat woensdag is verschenen. 

Koningin Máxima heeft woensdag de Appeltjes van Oranje uitgereikt. 

Koning Willem-Alexander heeft een brief aan de bevolking van Curaçao gericht ter gelegenheid van de rehabilitatie van Tula, de leider van één van de grootste opstanden tegen het slavernijsysteem in het Caribisch gebied. De brief is woensdag in Willemstad, Curaçao voorgedragen door de Gouverneur van Curaçao, mevrouw Lucille George – Wout. 

Koning Willem-Alexander was donderdag bij de viering van het 50-jarig Europese Octrooiverdrag.

Na zijn bezoek aan het jubilerende Octrooiverdrag reageerde Koning Willem-Alexander donderdag op het nieuws dat zijn opa Prins Bernhard lid is geweest van een nazipartij. 

Koningin Máxima bezocht donderdag het Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence. 

Koning Willem-Alexander heeft donderdag Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2023 uitgereikt.
Prinses Beatrix was zaterdag aanwezig bij Het Oranjepad van het Prinses Beatrix Spierfonds.
Juliana Guillermo viert vandaag haar 42e verjaardag.

1 opmerking: