Koningin Máxima bezoekt Kenia - II | De Oranjes

dinsdag 24 oktober 2023

Koningin Máxima bezoekt Kenia - II

Koningin Máxima sprak vandaag in Nairobi met verschillende mensen over de positieve impact van toegankelijke digitale leningen.
Vrouwelijke kliniekeigenaren krijgen vaak geen lening bij een bank. Met een lening van het kredietfonds, kunnen zij zonder regulier onderpand direct investeren in hun ziekenhuis en zo betere zorg leveren. Terugbetaling gebeurt digitaal door een dagelijkse afdracht van een deel van de omzet. De kliniekeigenaar bepaalt zelf het percentage.
Máxima werd tijdens haar bezoek verwelkomd door vele kinderen.
Naast de veldbezoeken had Koningin Máxima in Nairobi gesprekken over verschillende aspecten van financiële inclusie, waaronder financiële gezondheid. Zowel in Nederland als in haar VN-werk pleit zij ervoor om financiële gezondheid als uitgangspunt te nemen voor het ontwikkelen van financiële producten, -diensten en beleid. Het gaat bijvoorbeeld om innovaties zoals het automatisch sparen van een klein bedrag, verzekeringsproducten op maat en betaalbare leningen voor een investering in een onderneming of studie.
Het thema inclusieve groene financiering staat ook op de agenda. Koningin Máxima sprak met o.a. financiële instellingen, impact investors en non-profit organisaties over het ontwikkelen van financiële producten die op micro niveau mensen helpen om zich te beschermen tegen negatieve gevolgen van klimaatverandering. Bij het lokale VN-kantoor sprak zij met ontwikkelingsorganisaties en was zij bij de presentatie van het VN-rapport ‘Addressing Inequality: Universal Access to Digital Financial Services for Equitable Growth’ over het belang van financiële diensten voor economische groei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten