PRINS BORIS VAN BULGARIJE IS DE VRIEND VAN PRINSES AMALIA | De Oranjes

donderdag 19 oktober 2023

PRINS BORIS VAN BULGARIJE IS DE VRIEND VAN PRINSES AMALIA

Prinses Amalia werd - gearmd - gespot met Prins Boris van Bulgarije. Toevallig studeert Boris ook in Madrid waar Amalia de laatste tijd vaak te vinden is.  
Na zijn studie aan UAL vertrok Boris Saxe-Coburg-Gotha naar Madrid. Daar ontmoette hij Prinses Amalia. Een speciale ontmoeting, want de twee leken het op de bruiloft van van de hertogin van Medinaceli die ze samen bezochten wel heel erg naar hun zin te hebben. De internationale pers maakte er direct melding van. Zo schreef Tatler: “Boris en Amalia dezelfde sociale kringen in Madrid en andere internationale steden waar ze hun tijd doorbrengen. Wanneer Amalia van Nederland naar Madrid gaat, brengen ze vaak tijd samen door.” 

De 26-jarige Boris is de zoon van wijlen Prins Kardam van Turnovo en nu zelf Prins van Turnovo; met andere woorden, hij is de erfgenaam van de niet meer bestaande troon van Bulgarije. Boris is in Madrid geboren als prins Saksen-Coburg-Gotha. De naam Saksen-Coburg-Gotha kwam in 1840 in de Britse koninklijke familie door het huwelijk van koningin Victoria met prins Albert, zoon van Ernst, hertog van Saksen-Coburg & Gotha. Maar het was koning George V die de Duits klinkende titel verving door die van Windsor in 1917 tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten