Koningin Máxima in Parijs bij rondetafelgesprek Mastercard over financiële gezondheid | De Oranjes

vrijdag 27 oktober 2023

Koningin Máxima in Parijs bij rondetafelgesprek Mastercard over financiële gezondheid

Koningin Máxima heeft vandaag in Parijs in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) deelgenomen aan een besloten rondetafelbijeenkomst over financiële gezondheid van de Mastercard European Advisory Board. 
Foto: UNSGA

Nu steeds meer mensen toegang hebben tot een bankrekening kunnen zij eenvoudiger sparen, een buffer opbouwen en een lening of verzekering afsluiten. Hiermee kunnen zij investeren in hun toekomst en zich beschermen tegen financiële tegenvallers. Zowel internationaal als in Nederland, pleit Koningin Máxima ervoor om financiële gezondheid als uitgangspunt te nemen voor het ontwikkelen van financiële producten, -diensten en beleid. In economieën met lage en midden inkomens, kan slechts iets meer dan de helft van de volwassenen binnen 30 dagen in onverwachte financiële behoeften voorzien (Global Findex 2021). Een derde van de consumenten in Europa heeft geen spaarproducten. Meer dan de helft van hen heeft zorgen over de financiële zekerheid van het pensioen (The European Insurance and Occupational Pensions Authority, Consumer Trends Report 2022). Doel van de rondetafelbijeenkomst was om de private sector aan te moedigen meer oog te hebben voor financiële gezondheid van hun klanten. 

Daarnaast werden er inzichten uitgewisseld over het verbeteren van financiële gezondheid en werden mogelijkheden onderzocht voor samenwerking op dit thema. Deelnemers waren hoge vertegenwoordigers van de Europese Adviesraad van Mastercard. Koningin Máxima had ook een aantal bilaterale gesprekken over financiële gezondheid met vertegenwoordigers van andere regionale adviesraden van Mastercard. 

Over een maand is Máxima wederom in Parijs. Ze opent dan de tentoonstelling Iris van Herpen: Sculpting the Senses en bezoekt tentoonstelling Viviane Sassen. Daar zullen - in tegenstelling tot dit bezoek - vast wel beelden van verschijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten