Nieuwsoverzicht week 35 - 2023 | De Oranjes

zondag 3 september 2023

Nieuwsoverzicht week 35 - 2023

Koningin Máxima bezocht van maandagavond tot en met dinsdag de Verenigde Naties in New York in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). 

Koning Willem-Alexander heeft woensdagochtend op Paleis Noordeinde drs. P.J. (Pieter) Duisenberg RC ontvangen. Vervolgens is de heer Duisenberg ten overstaan van de Koning beëdigd als president in het College van de Algemene Rekenkamer. 

Koning Willem-Alexander heeft woensdagochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de Republiek El Salvador, Z.E. Agustin Vasquez Gomez, de ambassadeur van Libië, Z.E. Zeid Saleh Salem Daghim, en de ambassadeur van de Zwitserse Bondsstaat, H.E. Corinne Suzanne Cicéron Bühler. 

Koning Willem-Alexander bracht woensdag met staatssecretaris De Vries van Financiën (Toeslagen en Douane) een werkbezoek aan de Douane op het haventerrein in Vlissingen. Het bezoek stond in het teken van de aanpak van ondermijnende criminaliteit. 

'GGZ-Koningin' Máxima bracht woensdag in Rotterdam een werkbezoek in het kader van het programma Herstel Dichtbij – Samen voor Mentale Gezondheid. Dit programma is een gezamenlijk initiatief van het Oranje Fonds en Stichting MIND.
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brachten donderdag een streekbezoek aan de Gelderse Vallei in de provincie Gelderland. Het Koninklijk Paar bezocht de gemeenten Nijkerk, Barneveld, Scherpenzeel, Ede en Wageningen. 
 
Vrijdag lunchten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met uitblinkers - mensen die zich hebben onderscheiden van andere onderdanen met een bijzondere prestatie.
Foto: RVD

Vorige week was Amalia nog bij de Formule 1 op Zandvoort en vanavond dook ze op met - verrassend genoeg - niet haar eigen gezin maar haar collega's uit België. Samen met Koning Filip en zijn jongste twee kinderen Emmanuel en Eléonore maakte de prinses zaterdagavond een boottocht.  at ze met een vriend een ijsje op een terras. 

Julia ten Cate viert vandaag haar vijftiende verjaardag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten