Koning Willem-Alexander opent expositie Nationaal stilstaan bij corona | De Oranjes

vrijdag 29 september 2023

Koning Willem-Alexander opent expositie Nationaal stilstaan bij corona

Koning Willem-Alexander opende vandaag de expositie Nationaal stilstaan bij corona. In de expositie laten ruim 40 inwoners van het Koninkrijk foto’s zien die verhalen vertellen over personen die tijdens de pandemie de meeste indruk op hen hebben gemaakt. 

De coronapandemie was in het Koninkrijk de grootste crisis van de afgelopen 75 jaar. Corona raakte iedereen op een andere manier. Er was hulp, saamhorigheid, dankbaarheid en liefde, maar ook eenzaamheid, angst en boosheid. In de expositie worden verhalen verteld over de ander. Bij de verhalen horen indrukwekkende foto’s uit de coronajaren. De centrale vraag in de expositie is: bij wie sta jij stil? Het openingsprogramma was omlijst met verhalen, muziek, dans en een officieel moment van stilstaan. De NOS zond het programma live uit, ook in het Caribisch deel van het Koninkrijk. De koning opende de tentoonstelling door zelf ook een foto op te hangen van één van zijn werkbezoeken aan een ziekenhuis – haast onherkenbaar door de beschermende kleding die hij draagt.

1 opmerking:

  1. Ik ga de expositie volgende week bekijken als ik naar de bedrijfsarts moet, dicht bij het provinciehuis, daar ik nog steeds last heb van de naweeen van corona. We zijn er echt nog niet vanaf, ook al zouden we dit willen. Ik ben erg benieuwd

    BeantwoordenVerwijderen