Koningin Máxima maakt paprikasoep in de Week tegen Eenzaamheid | De Oranjes

woensdag 27 september 2023

Koningin Máxima maakt paprikasoep in de Week tegen Eenzaamheid

In een groene rok van cactusleer maakte Koningin Máxima vanochtend paprikasoep tijdens een bezoek aan een buurthuis in Amsterdam ter gelegenheid van de Week tegen Eenzaamheid.
Het bezoek begon met een gesprek met deelnemers van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid over het belang van de lokale aanpak in gemeenten en de koppeling met kennis en wetenschap om eenzaamheid tegen te gaan. Hierbij was aandacht voor initiatieven van en samenwerkingen met bedrijven in de aanpak van eenzaamheid.
Na het gesprek sloten Koningin Máxima en de staatssecretaris aan bij activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan. Samen met Oma’s Soep gingen zij met ouderen en jongeren koken en tegelijkertijd in gesprek met de deelnemers. Oma’s Soep organiseert in twaalf steden terugkerende kookochtenden waarbij het contact maken tussen jong en oud centraal staat. Vervolgens werden twee lokale initiatieven uit Amsterdam bezocht waarbij het verbinden van buurtbewoners centraal staat. Met het initiatief Heimweeverhalen werd buurtbewoners gevraagd waar ze naar terugverlangen; een laagdrempelige manier om contact te maken. Daarna werd een workshop van het ZID theater bezocht waarbij buurtbewoners verhalen creëren over hoe ze de mensen in de buurt kunnen verbinden. Het ZID theater organiseert elke maand het cultuurpodium IthakaZa. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid, die loopt van 28 september tot en met 4 oktober, is er extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. Op honderden plekken in Nederland zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten