Koningin Máxima: "Het hóeft niet allemaal ‘harder, better, faster, stronger’!" | De Oranjes

donderdag 28 september 2023

Koningin Máxima: "Het hóeft niet allemaal ‘harder, better, faster, stronger’!"

Koningin Máxima opende vanochtend het festival UNLimited van de Vereniging Universiteiten van Nederland in Congrescentrum 1931 in Den Bosch. Tijdens de plenaire opening hield Koningin Máxima, erevoorzitter van Stichting MIND Us een toespraak.
In een blauw overall met rode oorbellen, tas en schoenen (wellicht een stille verwijzing naar 113) arriveerde Koningin Máxima vanochtend bij het Congrescentrum 1931 in Den Bosch.
UNLimited 2023 is een festival van de Nederlandse universiteiten voor iedereen die in, met of voor de universiteit werkt. Ruim 500 deelnemers wisselen gedurende twee dagen kennis en ervaring uit tijdens discussies, panelgesprekken en workshops. Alle veertien Nederlandse Universiteiten zijn vertegenwoordigd in het programma waar onder meer aandacht is voor studentenwelzijn, prestatiedruk, digitalisering en onderzoek en innovatie.
Na de toespraak van Koningin Máxima nam minister Dijkgraaf deel aan een plenair panelgesprek over talentontwikkeling en prestatiedruk onder studenten. Aansluitend was er een gesprek over het belang van de universiteit voor de arbeidsmarkt en kennisregio’s zoals Eindhoven. Na het plenaire programma spraken Koningin Máxima en minister Dijkgraaf met studenten en medewerkers over welzijn in het hoger onderwijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten