Prinses van Oranje begint aan studie op Universiteit van Amsterdam | De Oranjes

maandag 5 september 2022

Prinses van Oranje begint aan studie op Universiteit van Amsterdam

Terwijl haar zusjes in stilte vorige week weer aan nieuw studie/schooljaar zijn begonnen, Prinses Alexia in Wales en Prinses Ariane op Gymnasium Sorghvliet, begon de eerste dag op de Universiteit van Amsterdam voor Amalia niet onopgemerkt. De pers was uitgenodigd om de prinses te fotograferen toen zij het terrein van de Universiteit op kwam lopen. 

Foto: Mischa Schoemaker/RVD

Foto: Mischa Schoemaker/RVD

Amalia gaat aan de UvA de studie bachelor Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE) volgen. Tijdens het korte fotomoment grepen enkele journalisten de kans om toch wat vragen aan de Prinses van Oranje te stellen. Zo beantwoordde ze de vraag of ze zin in de studie had met "zeker". "Hoort u nog iets van het corps?" wist ze met een glimlach heel goed te negeren, en op de vraag waar ze het meest naar uitkijkt zei ze: "Heel veel studie en ik wens jullie een fijne dag" waarna ze het gebouw betrad.
Amalia heeft inmiddels ook haar intrek genomen in een grachtenpand aan de Singel in Amsterdam. Zij huurt dit van de familie Dreesmann. Die zijn niet alleen goede vrienden van haar ouders, maar ook de buren van hun vakantiehuis in Griekenland. Het pand bestaat uit vijf woonlagen en de prinses woont op de vijfde verdieping, met leuke luikjes voor het raam. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten